Αρακάς κοκκινιστός με μοσχάρι

0
41

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 2-3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιά σούπας άνηθος (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 1 μικρό κουτάκι ντοματοπολτό
  • 1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να κοκκινίσει από όλες τις μεριές. Βάζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με το μοσχάρι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, την πατάτα, τα καρότα, το σκόρδο, τον ντοματοπολτό, τον αρακά, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κρέας.

Τι να προσέξετε…αφήστε τα λαχανικά μαζί με τον αρακά να βγάλουν όλα τα υγρά τους και μετά να δείτε αν χρειάζεται νερό για να μην αραιώσει πολύ το φαγητό και να χάσει την γεύση του.

Χριστιάνα Παπαλουκά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Αρχ. Μακαρίου Γ’ 190, Λακατάμια Τηλ.:22254595, Κιν.: 99784333

Πηγή