Αυτή είναι η σχεδιάστρια μόδας που έλαβε το τιμητικό βραβείο Queen Elizabeth II

0
54

H ανερχόμενη fashion designer oνομάζεται Priya Ahluwalia και είναι το νέο ταλέντο της Βρετανίας!

Η ανερχόμενη Βρετανίδα σχεδιάστρια, Priya Ahluwalia, η δουλειά της οποίας θέτει ένα νέο στάνταρτ για την ηθική μόδα, κέρδισε το τέταρτο υψηλού κύρους βραβείο Queen Elizabeth II για την κατηγορία British Design.

Το ετήσιο βραβείο παρουσιάστηκε από τη νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ, Σοφία, κόμισσα του Wessex, κατά τη διάρκεια μιας virtual εκδήλωσης στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου την Τρίτη. Το British Fashion Council (BFC) είναι ο οργανισμός o oποίος ήταν υπεύθυνος για τη συνεργασία με τη βασιλική οικογένεια για την επιλογή του νικητή.

Η Ahluwalia ξεκίνησε το brand της το 2018, έχοντας προσελκύσει για πρώτη φορά την προσοχή της βιομηχανίας της μόδας με την έκδοση του βιβλίου της «Sweet Lassi». Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε μαζί με μια συλλογή ανδρικών ρούχων για το μεταπτυχιακό της, κατέγραψε τα ταξίδια της σχεδιάστριας στη Νιγηρία και την Ινδία, όπου ασχολήθηκε με το φαινόμενο των μεγάλων αγορών second hand ρούχων και έγινε μάρτυρας του όγκου των υφασμάτινων απορριμμάτων που παράγονται από τους καταναλωτές.

Σε συνέντευξη της πέρυσι, η σχεδιάστρια από το Λονδίνο με πατέρα από τη Νιγηρία και μητέρα από την Ινδία, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της για τον βιώσιμο σχεδιασμό ρούχων κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για να δει την οικογένεια της στο Λάγος. Εκεί, παρατήρησε ότι οι έμποροι της αγοράς φορούσαν ασυνήθιστα κομμάτια από το εξωτερικό, όπως ένα μπλουζάκι από τον Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2012.

Aπό το περιοδικό GQ

Το «Sweet Lassi» συνέδεσε εικόνες ανθρώπων που κάθονται πάνω από στοίβες παλαιών ενδυμάτων σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης με φωτογραφίες μοντέλων σε στούντιο που φοράνε τα δικά της, πρωτοποριακά κομμάτια.

Τα ανδρικά ρούχα της Ahluwalia χρησιμοποιούν vintage και deadstock υφάσματα, συνδυάζοντας αθλητικά ρούχα με πιο κλασικές σιλουέτες. Χάρη στην καινοτόμο προσέγγισή της, έχει κερδίσει αρκετά αξιοσημείωτα βραβεία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του H&M Design Prize το 2019. Ήταν επίσης μία από οκτώ εταιρείες που κέρδισαν από κοινού το υψηλού κύρους βραβείο «LVMH» το 2020.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου τον περασμένο Ιούνιο, η Ahluwalia δημοσίευσε ένα άλλο βιβλίο με τίτλο «Jalebi». Δουλεύοντας με τον φωτογράφο Laurence Ellis, η νεαρή σχεδιάστρια κατέγραψε την καθημερινή ζωή στην συνοικία Southall, την μεγαλύτερη κοινότητα Πουντζάμπι εκτός Ινδίας. Σύμφωνα με την Ahluwalia, οι φωτογραφίες που προέκυψαν ήταν ένα αφιέρωμα στην πολυπολιτισμικότητα της Βρετανίας.

«Το Brexit μόλις είχε συμβεί καθώς και το σκάνδαλο Windrush και υπήρχε ένα όλο και πιο εχθρικό περιβάλλον για τις εθνικές μειονότητες», εξήγησε. «Ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο που γιόρταζε την ομορφιά της διαφορετικότητας».

Στη συλλογή της Ahluwalia για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2021, τα τελευταία της βιώσιμα σχέδια, φτιαγμένα με μια παλέτα από πλούσιες καφέ αποχρώσεις παρουσιάστηκαν με τη μορφή μιας ταινίας μικρού μήκους σκηνοθετημένη από τον Stephen Isaac Wilson. Στο «Traces», διάφορα μοντέλα κινούνται με απόλυτο συγχρονισμό, παρουσιάζοντας εικόνες της «μετανάστευσης, αδελφότητας και ενότητας», καθώς εκτελούσαν την χορογραφία της Holly Blakey.

Το βραβείο Queen Elizabeth II αναγνωρίζει το ρόλο της βιομηχανίας της μόδας στην κοινωνία και τη διπλωματία. Τιμά τους ανερχόμενους βρετανούς σχεδιαστές μόδας που παρουσιάζουν εξαιρετικό ταλέντο και πρωτοτυπία, ενώ αποδίδει αξία στην κοινότητα ή/ και σε ισχυρές βιώσιμες πολιτικές.
Δες επίσης: Δεν γίνεται να μην σου αρέσει αυτό το φόρεμα που έβαλε η Meghan Markle…

Πηγή