Κριτική για την ταινία Antebellum – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


H επιτυχημένη συγγραφέας Veronica Henley βρίσκεται παγιδευμένη σε μια εφιαλτική πραγματικότητα και πρέπει να ξεσκεπάσει ένα μυστήριο πριν είναι αργά.

Σίγουρα μπορεί η κεντρική ιδέα να είναι σχετικά ενδιαφέρουσα, αλλά αυτό ισχύει αρχικά και στο πρώτο μέρος για την ταινία Antebellum, καθώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αποδωθούν με πολύ καλύτερο τρόπο και έτσι χάνεται μια ευκαιρία.

Στην αρχή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα το πρώτο διάστημα σε προδιαθέτει για κάτι πολύ δυνατό. Δεν ξέρεις που θέλει να το πάει, είναι μπερδεμένο αλλά από την ώρα ωστόσο που αρχίζει και προχωράει κάπως η ιστορία, στο τελευταίο ημίωρο και έρχεται το μεγάλο twist, το Αntebellum αδικεί τον εαυτό του.

Δεν υπάρχει κάποιο νόημα σε κάποιες από τις σκηνές, στο σύνολο της η ταινία είναι όμορφα σκηνοθετημένη, αλλά την προδίδει το σενάριο και οι ηθοποιοί που είναι κάπως cringe και έτσι η ταινία δεν κάνει το βήμα παραπάνω, στερώντας από το Αntebellum κάτι το αξιοσημείωτο.

Τα πράγματα ειδικά στην μέση γίνονται κάπως χαοτικά και γενικότερα όσο πλησιάζει το φινάλε νιώθεις ότι ενώ εκεί είναι θέλει να είναι το δυνατό της κομμάτι, είναι ήδη αργά για την ταινία που μπερδεύει τον θεατή αλλά και τον… εαυτό του.

Είναι δεδομένο πως οι προθέσεις ήταν πολύ καλές εξ’ αρχής, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά στην προσπάθεια να παρουσιάσει κάτι ανατρεπτικό, χάνει την μπάλα. Χωρίς φυσικά να θέλει να το παίξει εξυπνακίστικο, στο πρώτο μέρος και λίγο παραπάνω αρχίζει πλατειάζει, χωρίς να εστιάζει σε πιο ουσιώδη πράγματα της πλοκής και έτσι το τελευταίο κομμάτι της ταινίας που έχει και ανατροπές, χάνει την δυναμική του μέσα σε όλα αυτά.

Σαν ιδέα σίγουρα δεν είναι κακή, ωστόσο το Αntebellum παρόλο που έχει αξιόλογα στοιχεία, “σκοντάφτει” στην προσπάθεια να κάνει ίσως κάτι μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά μπορούσε, την ώρα που δύσκολα μπορεί να γεμίσει τα 100 λεπτά της, με κάποια πράγματα να έρχονται αρκετά “βολικά” και ειδικότερα το φινάλε, που παρόλα αυτά σε βάζει σε σκέψεις.

Το Antebellum είναι μια ταινία που αφήνει ανάμεικτες (προς χλιαρές) εντυπώσεις στον θεατή, ωστόσο παρά το εξαιρετικά ξεκίνημα της, μοιάζει σε κάποια σημεία πως θέλει να γεμίσει τα ενδιάμεσα κενά για να συνδέσει την αρχή με το τέλος. Κρίμα και η αλήθεια είναι πως θέλαμε να πετύχει αυτό το εγχείρημα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★☆☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Janelle Monae
  • Eric Lange
  • Jena Malone

Αntebellum Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss