Κριτική για την ταινία Borat Subsequent Moviefilm – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Η ταινία Borat Subsequent Moviefilm έχει τον μακροσκελές τίτλο “Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan” και φυσικά δεν χρειάζεται συστάσεις.

Η περσόνα του Borat που δημιούργησε ο Sacha Baron Coen βασίζεται κυρίως στο κάφρικο χιούμορ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται με επιτηδευμένο τρόπο, καθώς είτε πιο φανερά, είτε πιο κρυφά υπάρχει μια σάτιρα για την σύγχρονη Αμερική και όχι μονο (και το 2006 και κυρίως στην διαφορετική κοινωνία του σήμερα).

Μπορούμε να πούμε ότι είναι άκρως διασκεδαστική και σίγουρα έχει πράγματα να πεί, παρά το γεγονός ότι δεν ξέρουμε πόσα και ποια σκετσάκια ήταν σκηνοθετημένα και πόσα όχι (σίγουρα σε μερικές σκηνές κινδύνευσε ο Cohen) και διαρκεί 96 λεπτά.

Στην συντριπτική πλειοψηφία της ταινίας το γέλιο βγαίνει αβίαστα, με κοφτερές ατάκες σίγουρα μερικές ολίγον τι “αηδιαστικές” σκηνές, αλλά αν επεξεργαστεί κανείς το τι υπάρχει στο υπόβαθρο τους, σίγουρα τότε γίνεται ακόμα καλύτερο.

Mε ωραίο και σταθερό ρυθμό (και λίγο μετά την μέση, μερικά ψεγάδιαως προς το θέμα του κωμικού τακτ), σε όλη την διάρκεια της βλέπεται πολύ ευχάριστα και είναι σίγουρο πως αν μπείτε (ή είστε) στο κλίμα, θα το καταδιασκεδάσετε.

Η ταινία να κυλάει σαν νεράκι και από το πρώτο πεντάλεπτο το γέλιο είναι σε αφθονία, με ατάκες και σκηνές που σίγουρα πολλοί θα ντρεπόμασταν να κάνουμε ή να πούμε, αλλά για αυτό ο Coen δεν “μασάει”.

Αν διαβάσετε προσεκτικά τον μακροσκελή τίτλο θα καταλάβετε την υπόθεση, που δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία μιας και όλα αυτά είναι μια πρόθεση για να μας δείξει ο απολαυστικός πρωταγωνιστής πως είναι η σύγχρονη κοινωνία (πολλές σκηνές σίγουρα και στην Ελλάδα θα ταίριαζαν) μέσα από μια χιουμοριστική ματιά. Ακραία όσο δεν πάει, αλλά καθόλου μακριά από την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν και πολλά να αποκαλυφθούν για την ταινία, μπορεί να έχουν 2-3 πραγματάκια στην φόρα (και ιδίως το κομμάτι με τον Rudi Giulani), ωστόσο πιστέψτε μας δεν έχετε δει απολύτως τίποτα από αυτά που έχει να σας δώσει. Πάντα φυσικά εφ’ όσον ήταν και η πρώτη ταινία του γούστου σας, το ίδιο και ο Sacha Baron Cohen.

Για να συνοψίσουμε, το Borat Subsequent Moviefilm κάνει τον θεατή να περάσει ευχάριστα την ώρα του, έρχεται την στιγμή που την χρειαζόμαστε και φυσικά σε μια περίεργη κινηματογραφική χρονιά, ξεχωρίζει σαν την μύγα μες το γάλα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

  • Sacha Baron Cohen
  • Maria Bakalova
  • Irina Nowak

Borat Subsequent Moviefilm Trailer

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss