Παναθηναϊκός: Η εξήγηση για τις αλλαγές και η χαμένη ευκαιρία του Αγιούμπ!

Οι αλλαγές του Μπόλονι είχαν αιτία και το Onsports.gr σας εξηγεί τι έγινε.

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ έφερε μετά από καιρό χαμόγελα στα αποδυτήρια και το πρωί διαβάσατε στο onsports.gr τι έγινε μετά το παιχνίδι. O Λάζλο Μπόλονι, που παρέταξε την ομάδα απόλυτα διαβασμένη και με το 4-3-3, που τον δικαίωσε έκανε και κάποιες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, που δεν βγήκαν και για αυτό δέχθηκε κριτική.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, που έγιναν αυτές οι αλλαγές και στόχος του Μπόλονι ήταν παρά την πίεση , που θα δεχθεί από την ΑΕΚ να αντέξει η ομάδα και να πάρει τη νίκη, όπως έγινε.

Πάμε να δούμε το σκεπτικό των αλλαγών του.

ΕΞΟΔΟΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ: Αυτή η αλλαγή ήταν αναγκαστική και χάλασε τα σχέδια του Μπόλονι, που μέχρι τότε δεν είχε ευκαιρίες η ΑΕΚ και φαινόταν , ότι ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Αν δεν είχε την ενόχληση ο Βιγιαφάνιες ο Μπόλονι δεν θα τον έβγαζε από το παιχνίδι και δεν είχε λόγο να κάνει τόσες τροποποιήσεις. Για τον Μπόλονι ο Βιγιαφάνιες είναι από τους πιο απαραίτητους παίκτες της ομάδας και αυτό φάνηκε , όταν βγήκε.

Η ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ: Ο Μπόλονι αποφάσισε μετά την αλλαγή του Βιγιαφάνιες να αφήσει το 4-3-3, που γινόταν και 4-2-3-1 και να παίξει με 5-4-1. Πέρασε τον Κουρμπέλη στόπερ , διότι ήξερε, ότι με την έξοδο του Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός έχανε έναν παίκτη, που δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ και περίμενε με τα ρίσκα, που έπαιρνε η ΑΕΚ , ότι θα πιέσει στο τελευταίο τέταρτο. Σκέφτηκε, λοιπόν, ότι θα είναι πιο ασφαλές για την ομάδα να έχει τρία στόπερ και τα δύο μπακ κοντά, ώστε να μην αφήσουν χώρο στον αντίπαλο.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥΜΠ: Ο Μπόλονι ακόμα μαθαίνει την ομάδα και θέλει πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις να δει όλους τους παίκτες. Εβαλε τον Αγιούμπ στην θέση του Βιγιαφάνιες και περίμενε από αυτόν να κρατήσει μπάλα, αλλά να συνεισφέρει αμυντικά. Δεν το είδε αυτό και του έκανε παρατηρήσεις. Σίγουρα η χθεσινή ήταν μία χαμένη ευκαιρία για τον Αγιούμπ και το σίγουρο είναι, ότι στο τέλος αυτοί, που θα αξίζουν θα παίζουν με τον Μπόλονι στον πάγκο. Και είναι δύσκολο ο Αγιούμπ να έχει και άλλη ευκαιρία.
Θα πρέπει να περιμένουμε πλέον και τον Μπουζούκη να δούμε πιο συχνά από εδώ και πέρα και θα γίνει.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έκανε πολλά χιλιόμετρα και φάνηκε να του βγαίνει μία κούραση. Λογικό ήταν αυτό και ο Μπόλονι αποφάσισε να τον αποσύρει από το παιχνίδι και να επαναφέρει τον Κουρμπέλη στα χαφ στα τελευταία λεπτά , βάζοντας τον Πούγγουρα στην άμυνα και διατηρώντας την τριάδα, αφού η ΑΕΚ έπαιζε και με δύο επιθετικούς.
Οσον αφορά την είσοδο του Χουάνκαρ έγινε, για να ελέγξει καλύτερα αμυντικά τα άκρα της ΑΕΚ, που τα έπαιζε όλα για όλα από δεξιά με Λιβάι και Παουλίνιο και απέσυρε τον Χατζηγιοβάνη, που είχε κάνει σπουδαίο παιχνίδι , είχε καταναλώσει πολλές δυνάμεις και δεν είχε ανάσες , για να βοηθήσει αμυντικά.

Οσον αφορά τον Μακέντα, από την στιγμή, που μπήκε ο Καρλίτος στην θέση του Βιγιαφάνιες, δεν μπορούσε να μείνει στο παιχνίδι, διότι συνέχισε να παίζει με έναν επιθετικό ο Μπόλονι.

Σίγουρα οι αλλαγές δεν του βγήκαν του Μπόλονι με βάση την εικόνα της ομάδας στο τελευταίο τέταρτο, αλλά το αποτέλεσμα μετράει και η νίκη στο ντέρμπι έχει τη δική του σφραγίδα. Εμείς, απλά εξηγήσαμε το σκεπτικό του προπονητή, που έκανε αυτές τις αλλαγές και μην ξεχνάμε, ότι είναι ένας προπονητής, που έχει λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό και ακόμα μαθαίνει τους παίκτες και μεταμορφώνει μία ομάδα, που ήταν ξέφραγκο αμπέλι και δεν ήξερε ο καθένας τι έπαιζε…

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss