Όταν συγκατοικείς με το φίλο σου είναι πιθανό να προκύπτουν μερικές διαμάχες για καθημερινά ζητήματα. Και το πιο κοινό από αυτά δεν είναι άλλο από τις δουλειές του σπιτιού! Ειδικά αν και οι δύο δουλεύετε και έχετε μια δύσκολη καθημερινότητα πρέπει να βρείτε μερικές λύσεις για να μοιράσετε τις δουλειές με το σύντροφο σου, χωρίς όμως εντάσεις και προβλήματα.
Όσο πολυάσχολοι κι αν είστε υπάρχουν μερικά πράγματα στο σπίτι που πρέπει να γίνουν χωρίς να βαραίνουν μόνο τον έναν. Δες λοιπόν 4 βήματα για να μοιράσετε δίκαια τις δουλειές με το σύντροφο σου!
Πώς να μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού χωρίς διαμάχες!
Καταγράψτε όλα όσα έχετε να κάνετε
Για να γνωρίζετε ακριβώς ποιες δουλειές έχετε να μοιράσετε τότε το πρώτο βήμα είναι να τις καταγράψετε. Αυτό θα βοηθήσει να γνωρίζετε και οι δύο τι πρέπει να γίνει μέσα στο σπίτι έτσι ώστε ούτε να υποτιμήσετε την κατάσταση ούτε όμως να τη θεωρήσετε πιο δύσκολη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ειδικά μάλιστα αν εσύ ή ο φίλος σου έχετε την τάση να θεωρείτε ότι οι δουλειές δε θα σας πάρουν πολύ χρόνο αλλά πάντα καταλήγετε να αργείτε τότε η καταγραφή τους θα σας βοηθήσει στο σωστό υπολογισμό του χρόνου.
Δες επίσης: 5 Μυστικά για μία επιτυχημένη συγκατοίκηση!
Αφαιρέστε από τη λίστα ότι δεν είναι απαραίτητο
Αφού η λίστα με τις δουλειές είναι έτοιμη θα πρέπει να τη δείτε προσεκτικά και να σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να διαγράψετε. Πράγματι, μιμούμενοι συμπεριφορές που έχουμε δει από την οικογένεια μας ή τον κύκλο μας μπορεί να βάζουμε στην καθημερινότητα μας δουλειές που δεν τις χρειαζόμαστε πραγματικά. Με το να αφαιρέσετε τέτοιες δουλειές από τη λίστα απευθείας θα ελαφρύνετε και οι δύο.
Δες επίσης: 5 Απαραίτητες συνήθειες για μια υγιή σχέση!
Ζητήστε βοήθεια για ότι μπορείτε
Αν υπάρχουν πράγματα που και οι δύο απεχθάνεστε στο σπίτι κι αν η οικονομική σας κατάσταση το επιτρέπει τότε δεν είναι κακό να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για κάποιες. Για παράδειγμα, αν το σιδέρωμα είναι κάτι που σιχαίνεστε και οι δύο ή είναι υπερβολικά χρονοβόρο με βάση το πρόγραμμα σας τότε γιατί να μην προσλάβετε κάποιον για να ασχολείται με αυτό αν μπορείτε οικονομικά; Έτσι, αφενός θα ελευθερώσετε χρόνο για εσάς και αφετέρου πιθανό να αποφύγετε προστριβές που μπορεί να προκαλούσε το μοίρασμα μιας τέτοιας αγγαρείας.
Δες επίσης: 7 Μικρά καθημερινά πράγματα που θα τον κάνουν να χαμογελάσει!
Μοιράστε τις δουλειές με τη σειρά
Αφού λοιπόν έχετε εξαιρέσει όσες δουλειές μπορούσατε έχουν πλέον μείνει εκείνες που πρέπει να μοιράσετε. Στόχος είναι να μη μείνει κανείς παραπονεμένος από το αποτέλεσμα της μοιρασιάς. Το ποσοστό του μοιράσματος είναι κάτι που θα αποφασιστεί μεταξύ σας. Για παράδειγμα, αν και οι δύο έχετε εξίσου βαρύ πρόγραμμα είναι λογικό η μοιρασιά να είναι 50-50. Εάν ο ένας είναι πιο χαλαρός τότε μπορεί να αναλάβει κάτι παραπάνω. Καλό είναι στην αρχή να δηλώσει ο καθένας μια δουλειά που απολαμβάνει και θα ήθελε να κρατήσει. Στη συνέχεια και καθώς θα μένουν οι λιγότερο αγαπητές δουλειές μπορείτε να μοιράσετε ημέρες. Για παράδειγμα, αν και οι δύο δεν αγαπάτε τη μαγειρική τότε ένας δίκαιος τρόπος είναι να χωρίσετε τις μέρες της εβδομάδας ώστε να μην πέσει όλο το βάρος σε έναν.
Οι δουλειές του σπιτιού λοιπόν μπορεί να αποτελούν ένα πεδίο πολλών διαφορών. Αν όμως υπάρχει αγάπη, κατανόηση και σεβασμός όλα λύνονται!