Πόση δύναμη πραγματικά χρειαζόμαστε στο smartphone μας;

0
84

Σίγουρα με τα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές συνεχώς να βαραίνουν, οι απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ αλλά και διαθέσιμη μνήμη RAM σαφώς αυξάνονται… Ωστόσο θεωρώ ότι τα αμέσως προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία έκρηξη παροχής chips από τις κατασκευάστριες εταιρείες (Mediatek, Qualcomm) και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στις συσκευές ειδικά της μεσαίας κατηγορίας, οι οποίες υπό προϋποθέσεις σχεδόν ανταγωνίζονταν τις ναυαρχίδες.

Η έλλειψη των επεξεργαστών ουσιαστικά είχε ως αποτέλεσμα να ομαλοποιήσει αυτή την κατάσταση. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι οι όποιες παρατηρήσεις και απαιτήσεις επεξεργαστικής ισχύς αφορούν καθαρά βαριά καθημερινή χρήση social και business, αλλά όχι gaming μιας και οι συγκεκριμένες απαιτήσεις ισχύος δεν έχουν όριο…
Εάν βγάλουμε από την μέση τις ναυαρχίδες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς έχουν τους εκάστοτε κορυφαίους επεξεργαστές, η μάχη στις πιο κάτω κατηγορίες εντείνεται, πολλές φορές άνισα για τις εταιρείες συσκευών, οι οποίες ειδικά σήμερα χρησιμοποιούν “ότι βρουν” προκειμένου να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή των προϊόντων τους.

Τα τελευταία τρία χρόνια πέρασαν από τα χέρια μου αρκετές συσκευές όλες από την κατηγορία budget – midrange, με εύρος επεξεργαστών από snapdragon 450 έως snapgragon 865, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και δύο mediatek επεξεργαστών.
Μάλιστα η σειρά αγοράς δεν ήταν πάντα αυξητική, σε σχέση τουλάχιστον με τους επεξεργαστές και αφορούσαν συσκευές από διαφορετικές εταιρείες, με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα όπως : Motorola, Redm …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή