Συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη πρασόπιτα!

0
115

Οι πίτες αποτελούν απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητας μας και τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Θα σου δείξω μια αγαπημένη μου συνταγή για εύκολη και νόστιμη πρασόπιτα, που σίγουρα θα λατρέψεις!

Το φύλλο γίνεται τραγανό, και η γέμιση είναι ζουμερή και πεντανόστιμη. Φτιάξε την και θα γίνεις από τα αγαπημένα σου εδέσματα για το σπίτι, τη δουλειά και το σχολείο.

Συνταγή για εύκολη και νόστιμη πρασόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 κιλό πράσα
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 3 κουτ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό

Πως το κάνεις:

Σοτάρουμε ελαφρώς τα πράσα σε ελαιόλαδο.

πρασα με γαλα κατσαρολα

πρασα με γαλα κατσαρολα

Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τη φέτα, το βούτυρο , 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για να σφίξει το μείγμα μας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να δέσει το μείγμα και να πήξει για περίπου 5-7 λεπτά.

Μπορείς να δεις ακόμα 3 Ιδέες για νόστιμα και εύκολα φαγητά για καλεσμένους!

αλευρι για πιτα

αλευρι για πιτα

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και πλάθω ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.

μπαλακια ζυμης

μπαλακια ζυμης

Το χωρίζω σε 20 ή 12 μπαλάκια, ότι με βολεύει.Όσο περισσότερο ανοίξεις το φύλλο και το κάνεις λεπτό, τόσο τραγανή θα γίνει η πίτα. Δεν πειράζει αν σκίζονται σε κάποια σημεία.

φυλλα πιτας

φυλλα πιτας

Ανοίγω ένα ένα τα φύλλα και τα αλείφω με λίγο λάδι, είτε σπορέλαιο είτε ελαιόλαδο. Αν δω ότι κολλάνε, ρίχνω στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι.

Μπορείς να δεις επίσης 5 Ιδέες για γευστικά και εύκολα σνακ για τη δουλειά!

πρασοπιτα γεμιση

πρασοπιτα γεμιση

Βάζω τα μισά από κάτω, αφού τα ανοίξω στο μέγεθος του ταψιού και ρίχνω από πάνω τη γέμιση.

πιτα με βουτυρο και γαλα

πιτα με βουτυρο και γαλα

Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα και ρίχνω από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο γάλα για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.

πιτα με πρασα

πιτα με πρασα

Ψήνω την πρασόπιτα για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς.

Μπορείς να δεις εδώ 10 Επιλογές σε παιδικό κολατσιό για το σχολείο!

Αυτό το φύλλο της πίτας είναι πεντανόστιμο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για ότι γέμιση θέλεις, από σπανακόπιτα, μέχρι κοτόπιτα ή κασερόπιτα. Δοκίμασε τη συνταγή για εύκολη και νόστιμη πρασόπιτα και θα δεις πως θα ξετρελαθείς με την γεμάτη γεύση της.

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή