Σόγια: διατροφική αξία και αντιπαραθέσεις

Η σόγια αποτελεί ένα δημοφιλές όσπριο ασιατικής προέλευσης. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά από άτομα που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή με σκοπό να αντικαταστήσουν το κρέας.
Ωστόσο, υπάρχει μία διαμάχη σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους από την κατανάλωση σόγιας, καθώς ορισμένοι παραγωγοί πραγματοποιούν γενετικές τροποποιήσεις.
Είδη
Η σόγια μπορεί να είναι:

Πράσινη σόγια, η οποία βράζεται στον ατμό και μπορεί να καταναλωθεί ως ορεκτικό και σε σαλάτες.
Κίτρινα φ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή