Αν το ξυπνητήρι του iPhone σας βουβάθηκε, η Apple ετοιμάζει λύση

0
103
Η Apple ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει παρέμβαση με την οποία θα διορθωθεί ένα πρόβλημα που προκαλεί τη βουβή ενεργοποίηση του ξυπνητηριού σε ορισμένα iPhone. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και μάλιστα επηρεάζει ακόμη και ρυθμίσεις που έχουν γίνει εδώ και χρόνια, χωρίς να τροποποιηθούν στο μεταξύ.

Για την ώρα ασαφές παραμένει το πόσο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα. Αν σας έχει τύχει, πάντως, σκόπιμο θα ήταν να ελέγξετε κάποια πράγματα στη συσκευή σας. Μία επιλογή είναι να βεβαιωθείτε ότι η μπάρα ρύθμισης του ringtone και των ειδοποιήσεων που βρίσκεται στο Settings > Sounds & Haptics είναι ενεργή. Αποδεικνύεται σχετικά εύκολο να χαμηλώσει η ένταση του ήχου αν είναι ενεργή η επιλογή Change with Buttons, από κάτω, οπότε ίσως θα ήταν καλό να την απενεργοποιήσετε.

Αν αυτό δεν φέρει αποτέλεσμα, κάποιοι χρήστες στο TikTok αναφέρουν ότι η απενεργοποίηση της επιλογής Attention Aware Features, στο Settings > Face ID & Passcode βοηθάει. Η ρύθμιση αυτή επιτρέπει στο χρήση να ανοίξει ειδοποιήσεις με την οθόνη κλειδωμένη, όμως μπορεί παράλληλα να κατεβάσει τελείως την ένταση του ξυπνητηριού, αν ο χρήστης κοιτάξει την οθόνη την ώρα που αυτό χτυπάει. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα, εφόσον κοιμάστε με το κινητό στραμμένο προς το μέρος σας πάνω σε μια βάση και ανοίξετε τα μάτια, χωρίς να έχετε ξυπνήσει τελείως. Όμως, η λύση αυτή ενδεχομένως να μη λειτουργεί μετά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού, ενώ η τεχνική υποστήριξη της Apple πλέον προτείνει τη λύση μέσω της επιλογής στο Sound & Haptics.

Προφανώς, η κατάσταση αυτή δεν είναι ιδανική για όσους προτιμούν τη βολική και σχετικά ευχάριστη λύση του ξυπνητηριού που προσφέρει το κινητό τους, σε σχέση με τις απαίσιες τσιρίδες ενός παραδοσιακού ρολογιού ή τα μετριότατα ηχεία των περισσότερων μουσικών ξυπνητηριών.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται θέματα με τη λειτουργία του ξυπνητηριού στα iPhone, με ανάλογα περιστατικά να εντοπίζονται ήδη από το 2015, ενώ δεν είναι θέμα το οποίο περιορίζεται στην Apple, συμβαίνει και σε άλλες συσκευές. Ταυτόχρονα, βέβαια, είναι και μία από τις πλέον βασικές λειτουργίες ενός κινητού, οπότε ίσως δεν θα έπρεπε να προκύπτουν μετά από τόσα χρόνια τέτοιου είδους θέματα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή