Πώς μαγειρεύονται σωστά τα ζυμαρικά.
Το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι εύκολο ωστόσο για να έχετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες ( που ως γνωστόν κάνουν τη διαφορά).
Ποια είναι αυτά τα μυστικά
Για κάθε ένα κιλό ζυμαρικών, απαιτούνται 5 λίτρα νερό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε αλάτι. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι σε κάθε 5 λίτρα νερού. Μην φοβάστε να αλατίσετε το νερό των ζυμαρικών σας αλλά μην προσθέσετε λάδι.
Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά . Ανακατεύετε μέσα στα πρώτα 2 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινούν να βράζουν. Είναι πιο πιθανό να κολλήσουν μεταξύ τους στην αρχή πριν απελευθερωθεί το άμυλο στο νερό.
Ελέγξτε τα ζυμαρικά 2 – 3 λεπτά πριν από το χρόνο μαγειρέματος τους αν τα θέλετε al dente. Η υφή τους είναι τρυφερή εξωτερικά με ένα σταθερό δάγκωμα και με μια κηλίδα λευκού στο κέντρο της. Αυτό είναι γνωστό ως η ψυχή των ζυμαρικών. Πάρτε μια μπουκιά για να είστε σίγουροι.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr