Bloomberg: Στις 10 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση της σειράς iPhone 16 και όχι μόνο

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η νέα σειρά iPhone 16, η οποία θέλει να φέρει σημαντικές αλλαγές στον κόσμο των smartphone.

Τα νέα μοντέλα iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες, με το βασικό μοντέλο να αυξάνεται από 6,1 σε 6,3 ίντσες και το Pro Max από 6,7 σε 6,9 ίντσες. Μια αξιοσημείωτη προσθήκη θα είναι ένα νέο ειδικό κουμπί για τη κάμερα, το οποίο υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία λήψης φωτογραφιών και βίντεο, φέρνοντας την όλη εμπειρία πιο κοντά σ’ αυτή με μια κλασσική κάμερα.

Παράλληλα με τα νέα iPhone, η Apple φαίνεται να ετοιμάζει και άλλες εκπλήξεις. Το Apple Watch Series 10 αναμένεται να είναι λεπτότερο αλλά με μεγαλύτερη οθόνη, ενώ δύο νέα σετ AirPods πρόκειται να αντικαταστήσουν τα τρέχοντα μοντέλα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία ότι το αναβαθμισμένο μεσαίας κατηγορίας σετ θα φέρει για πρώτη φορά ενεργή ακύρωση θορύβου στα κανονικά AirPods.

Οι φήμες δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τις πηγές του Gurman, η Apple δοκιμάζει νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο iOS 18.1 μετά την κυκλοφορία των νέων κινητών. Για ακόμη πιο σημαντικές αλλαγές στο hardware, οι χρήστες ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος, όπου υπάρχουν φήμες για ένα νέο “iPhone 17 Slim”.

Στο μέτωπο των υπολογιστών, η Apple φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος για νέα μοντέλα MacBook Pro με M4 τσιπ . Τα developer logs δείχνουν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του M4, με τρεις από αυτές να διαθέτουν CPU 10 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων, ενώ η τέταρτη έκδοση φαίνεται να έχει CPU 8 πυρήνων. Όλες οι εκδόσεις που έχουν εντοπιστεί διαθέτουν είτε 16GB είτε 32GB μνήμης RAM.

Η αύξηση της ελάχιστης μνήμης RAM στα 16GB θα μπορούσε να σχετίζεται με την ανάγκη για περισσότερο χώρο για τοπική εκτέλεση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει ότι η Apple προετοιμάζεται για μια νέα εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στις καθημερινές λειτουργίες των συσκευών της.

Παρόλο που η Apple συνήθως δεν παρουσιάζει νέα Mac ταυτόχρονα με τα iPhone, η πιθανή κυκλοφορία τους αργότερα μέσα στο έτος (πιθανόν τον Οκτώβριο) θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας. Η ενσωμάτωση προηγμένων δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της Apple φαίνεται να είναι ο κυριάρχος στόχος, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά τεχνολογίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss