Η διαφορετικότητα είναι εκείνη που μας κάνει μοναδικούς, άλλωστε τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει και μάλιστα πολλά είναι τα μοντέλα που θέλησαν -και κατάφεραν- να «σπάσουν» τα στερεότυπα του χώρου της μόδαςκαι της ομορφιάς.
Η Carlotta Bertotti είναι μια από τις γυναίκες που αξίζει να είναι στο προσκήνιο, αφού με την ιστορία και τη σπάνια ομορφιά της στέλνει το δικό της μήνυμα στα κορίτσια που με τη διαφορετικότητά τους ομορφαίνουν αυτόν τον κόσμο.
Η Carlotta Bertotti είναι 22 ετών, φοιτήτρια νομικής και μοντέλο. Ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες της Εβδομάδας Ψηφιακής Ομορφιάς της Vogue Italia.
[embedded content]
Ξεκίνησε να δημοσιεύει άφοβα φωτογραφίες στα social media μέχρι που φωτογράφοι την προσέγγισαν. Έλαβε επίσης πολλά αιτήματα από πρακτορεία μοντέλων στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες ενώ σήμερα ανήκει στο δυναμικό του συμπεριληπτικού ιταλικού πρακτορείου Imperfetta.
Έχει κάνει διάφορες φωτογραφίσεις αναδεικνύοντας τον σπίλο στο πρόσωπό της που την ξεχωρίζει και της δίνει μια μοναδική ομορφιά, με σκοπό να βοηθήσει και άλλους με την ιστορία της να νιώσουν άνετα με τα σημάδια τους.
Σήμερα, είναι μια νέα γυναίκα που αγαπά τον εαυτό της και δεν φοβάται πλέον τα σχόλια του κόσμου γιατί κατάλαβε ότι αυτό που έβλεπε μέχρι τώρα σαν ελάττωμα ήταν η μεγαλύτερη δύναμή της.
[embedded content]
Από την ηλικία των 8 ετών η Carlotta Bertotti προσπαθούσε να καμουφλάρει με μακιγιάζ τον σπίλο του Ota, την καλοήθη αλλοίωση της χρώσης του δέρματος και των οφθαλμικών και περι-οφθαλμικών δομών.
Όπως έχει δηλώσει και σε συνέντευξή της στο Flewid, από την ηλικία των 13 ετών φορούσε έναν ειδικό φακό επαφής, τον οποίο παρήγγειλε ειδικά από τις ΗΠΑ για να καλύψει την γκρίζα απόχρωση του ματιού της και μέχρι και το Λύκειο πορευόταν έτσι, αφού όπως δηλώνει, δεν ήθελε να φαίνεται διαφορετική στα μάτια των άλλων, από φόβο μην την απορρίψουν.
[embedded content]
Συνεχίζει λέγοντας: «Ξεφορτώθηκα το μακιγιάζ στην ηλικία των 18 και αποφάσισα να δείξω τον εαυτό μου όπως είναι. Το δύσκολο ατομικό ψυχολογικό ταξίδι μου που διήρκεσε πέντε χρόνια, μου επέτρεψε να καταλάβω ότι δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεται κανείς άσχημα για τη διαφορετικότητά του».
Είναι αναγκαίο και απαραίτητ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή