Εγκαίνια στο νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Γ. Γεννηματάς»

0
128

Ένα σύγχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) διαθέτει πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη προσέλευση στα Επείγοντα στις γενικές εφημερίες, μετά την αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση των χώρων του και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του. 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, μέσω δωρεάς, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την κάλυψη των δαπανών τόσο για την πλήρη μελέτη του έργου όσο και για την κτηριακή ανακατασκευή και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Τ.Ε.Π. Η τελετή εγκαινίων του Τμήματος έγινε την Τρίτη (11/10/2022), παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Το Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» πρωτολειτούργησε, ως το πρώτο συντονιστικό κέντρο επειγόντων περιστατικών στο τέλος της δεκαετίας του 1960. Τότε δεν μπορούσε να έχει προβλεφθεί η εξέλιξη και το είδος των αναγκών της σύγχρονης υγειονομικής περίθαλψης, με τη μορφή που αυτές οι παράμετροι εμφανίζονται σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η επισκεψιμότητα στο Τ.Ε.Π. του «Γ. Γεννηματάς», κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας του ανήλθε για το 2021 στα 80.666 άτομα, καθιστώντας το πρώτο στο λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθε στα 54.236 άτομα. Η αναγκαιότητα ενός ορθού χωροταξικά και λειτουργικά επανασχεδιασμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ήταν επιτακτική, καθώς οι λειτουργίες που επιτελούνται στους χώρους του είναι πολλαπλές και απαιτούν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Στόχος είναι το νέο Τ.Ε.Π. να συμβάλλει στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας στους ασθενείς και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Η συνολική αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών περιλαμβάνει:
– Πλήρη αρχιτεκτονική αναδιαρρύθμιση για τη βελτίωση της λειτουργίας του τμήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχε μόνο μια αίθουσα μικροεπεμβάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ανάγκες του νοσοκομείου απαιτούνταν περισσότερες. Επίσης, δεν ήταν σαφώς διαχωρισμένη η αναμονή επισκεπτών από τους χώρους εξέτασης ασθενών, ενώ η διαλογή (Triage) των ασθενών στην είσοδο του Τμήματος γινόταν στον διάδρομο. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή