Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Μετά από 22 δρομολόγια Λεμεσός – Πειραιά και αντίστροφα, η θαλάσσια επιβατική σύνδεση με το πλοίο M/V Daleela ολοκληρώνεται για τη φετινή χρονιά και το καράβι έριξε άγκυρα προχθές Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.
Στα 22 δρομολόγια που πραγματοποίησε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ταξίδεψαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και όλων των κοινωνικών στρωμάτων, οι οποίοι επέλεξαν για τους δικούς τους λογούς να κάνουν ένα ταξίδι 30 ωρών για τον Πειραιά ή τη Λεμεσό.
Μαζί τους κάποιοι είχαν και τους πιο έμπιστους φίλους τους, τα κατοικίδιά τους. Οργανωμένοι μοτοσικλετιστές μετά από χρόνια άδραξαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν για μια μακρινή διαδρομή προς την Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλους προορισμούς.
Σε μια πρώτη αποτίμηση του όλου εγχειρήματος ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, μιλώντας στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπηρεσία η οποία όπως είπε αγκαλιάστηκε από το επιβατικό κοινό. «Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας αγκάλιασε αυτή την υπηρεσία και είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει διά θαλάσσης στην Ελλάδα προσφέροντάς τους όπως τους είχαμε υποσχεθεί, μια εναλλακτική συνδεσιμότητα».
Υποστήριξε πως υπάρχει μια πολύ θετική ένδειξη, σημειώνοντας πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει, ούτως ώστε η υπηρεσία αυτή να βελτιωθεί χρόνο με τον χρόνο και να καθιερωθεί.
«Για την ώρα αποτελεί ένδειξη και όχι απόδειξη. Θεωρώ ότι θα αποδειχθεί η υπηρεσία αυτή αφού δοκιμαστεί μέσα από την πάροδο 2-3 χρόνων και αφού αποκτήσει πλέον σταθερούς επιβάτες και επιβατικό κοινό για το μέλλον».
Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία επιδοτείται από το Κράτος με εθνικούς πόρους και η γραμμή είναι επιδοτούμενη με 5.5 εκατ. ευρώ ετησίως. Η επιδότηση θα διαρκέσει για τρία χρόνια και με προοπτική να παραταθεί για άλλα τρία.
Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης αυτό προβλέπεται από τη συμβατική υποχρέωση και από το συμβόλαιο που υπέγραφε το Κράτος με την ανάδοχο εταιρεία.
«Όταν αυτή η υπηρεσία θα λειτουργήσει για περίοδο 3 μέχρι 6 χρόνων τότε θα έχει και ένα πολύ καλό δείγμα για να ελεγχθεί η βιωσιμότητά της» είπε, τονίζοντας πως εάν θα είναι βιώσιμη ή όχι δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί στη βάση των …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή