Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο πατέρας της – Έρευνα στο Πόθεν Έσχες του

0
67

Το προφίλ του πατέρα της Εύας Καϊλή που «ξετινάζουν» το Πόθεν Έσχες του.

Στενεύει ασφυκτικά ο κλοιός γύρω από την Εύα Καϊλή και το στενό οικογενειακό περιβάλλον της, μετά τις αποκαλύψεις για συμμετοχή της στο «QatarGate».
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς χθες Κυριακή, έγινε γνωστό ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μαζί και ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι συνελήφθησαν από τις βελγικές Αρχές, με τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν να είναι βαρύτατες: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την ίδια ώρα προκαλεί εντύπωση η μεγάλη αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων της Εύας Καϊλή, που καταγράφουν τα Πόθεν Έσχες 2018 – 2020.
kaili_2018.pdf

Μάλιστα σήμερα Δευτέρα δόθηκε η εντολή να δεσμευθεί η περιουσία της, ενώ αυτή αφορά και τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά τον πατέρα της Αλέξανδρου Καϊλή, του οποίου το Πόθεν Έσχες ερευνάται εξονυχιστικά μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξεπλυμα Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Καϊλής
Ο πατέρας της ευρωβουλευτή είναι δημόσιος λειτουργός και υποχρεούται εκ του νόμου σε υποβολή σχετικής δήλωσης, η οποία μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο της Αρχής.
Πρόκειται για ένα ευρύτερα γνωστό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη το οποίο πρωτοστάτησε τον καιρό που η Εύα Καϊλή ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα με έντονη δραστηριότητα στήριξής της.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της Ευρωβουλευτού έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος. Επίσης είναι αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε η βελγική ιστοσελίδα ενημέρωσης L’Echo ο πατέρας της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο, πιάστηκε με μια τσάντα γεμάτη χρήματα και έτοιμος να αποχωρήσει. Ωστόσο χθες, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, αφέθηκε ελεύθερος.
Εύα Καϊλή: Τα επόμενα δικαστικά βήματα – Πότε βγαίνει η πρώτη απόφαση
«Σεισμός» σε όλη την Ευρώπη έχει προκληθεί από το σκάνδαλο Qatar Gate, που έχει «τραντάξει» συθέμελα το Ευρωκοινοβούλιο και οδήγησε στη σύλληψη της Ελληνίδας αντιπροέδρου, Εύας Καϊλή. Η 44χρονη πολιτικός για τρίτη νύχτα παρέμεινε στις φυλακές Saint Gilles του Βελγίου όπου τελεί υπό κράτηση, με δικαστικές πηγές να αναλύουν στο Newsbomb.gr τα επόμενα βήματα στην υπόθεση από νομικής πλευράς.
Η Εύα Καϊλή αναμένεται εντός 24ωρου να παρουσιαστεί σε ένα δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου, όπου θα παραθέσει τη δική της θέση για τις κατηγορίες που τη βαραίνουν. Θα ακολουθήσει η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, πιθανότατα την Τετάρτη (14/12) σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος της οποίας η κ. Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση. Με βάση τη νομοθεσία του Βελγίου, η κ. Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα να ασκεί εφέσεις για τρεις μήνες.
Από εκεί και πέρα, όπως λένε οι ίδιες δικαστικές πηγές στο Newsbomb.gr, η κ. Καϊλή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα καθώς τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν τελεστεί στο Βέλγιο. Επίσης, θα συνεχίσει να πληρώνεται ως ευρωβουλευτής ακόμα κι αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση εις βάρος της, καθώς δεν υπάρχει σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει διακοπή μισθοδοσίας ή αφαίρεση της έδρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της, κάτι για το οποίο ασκούνται ήδη πιέσεις τόσο από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι προφανής. Όσο η κ. Καϊλή κατέχει το αξίωμα της ευρωβουλευτή, υπόκειται σε ένα διαφορετικό νομικό πλαίσιο από αυτό που θα εφαρμοζόταν σε έναν απλό πολίτη.
Σχετικά με την περίπτωση προφυλάκισης, οι δικαστικές πηγές αναφέρουν πως το πλαίσιο είναι τελείως διαφορετικό στις Βρυξέλλες, αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε σχέση με την Ελλάδα. Οι δικαστικές Αρχές εκεί προφυλακίζουν πολύ δύσκολα, κι αν το κάνουν αυτό είναι για μικρό διάστημα. Συνεπώς, θεωρείται δύσκολο να μείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Μάλιστα, οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι σχολιάζουν πως η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί καν αν δεν είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με σακούλες γεμάτες χρήματα στο σπίτι της. Οι Αρχές «πάτησαν» πάνω σε αυτό έτσι ώστε να μην μπορεί να καλυφθεί η 44χρονη πολιτικός από την ασυλία της, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τα χρήματα που βρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή