Φωτιά στη Ναύπακτο: Μάχη των πυροσβεστών κοντά σε σπίτια – Βελτιώνεται η εικόνα

0
37

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Αφροξυλιά στη Ναύπακτο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Ναυπακτία που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αφροξυλιά στην Ναύπακτο.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι: «Οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί. Η φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση φαίνεται να έχει λίγο καλύτερη εικόνα. Κοντά βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια αλλά χωρίς να διατρέχει κάποιος κίνδυνος».
Ωστόσο η ιστοσελίδα Nafpaktianews.gr, αναφέρει ότι οι φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αφροξυλιά του δήμου #Ναυπακτίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 8, 2022

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με δασοκομάντος, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι στο σημείο πνέουν άνεμοι κλίμακας 5 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).
Ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αφορά τις περιοχές:

Αττική, Κύθηρα και νότια Εύβοια
Αργολίδα και σε περιοχές σε Κορινθία και Λακωνία
Κρήτη, Κυκλάδες, Κάρπαθος και Κάσος
Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος και Ικαρία

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Όπως κάθε χρόνο η έκδοση του χάρτη στοχεύει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Ο Χάρτης εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και εντάσσεται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ, το οποίο είχε εκπονηθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 από την ΓΓΠΠ.
Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση της ετοιμότητάς τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή