Game of Legions Review

0
75

Οι προσπάθειες των Ελλήνων developers

Κατά τη διάρκεια του Gameathlon 2014 στην Αθήνα πριν ενάμιση μήνα περίπου, γνωρίσαμε μια αμιγώς Ελληνική ομάδα developers, την Traptics. Ο Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου, ο Δημήτρης Κρητικός και η Κατερίνα Ματαράγκα που απαρτίζουν την ομάδα, έχουν αναπτύξει ένα αρκετά εθιστικό παιχνίδι, το οποίο ήδη κάνει τη δική του καριέρα στο Google Play και στο Windows Phone Store. Το όνομα αυτού «Game of Legions». Ο τίτλος της ελληνικής ομάδας, ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα, κυρίως γιατί συνδυάζει με όμορφο τρόπο, αρκετές κατηγορίες παιχνιδιών, όπως τα puzzle και τα strategy.

                         

Εσείς αναλαμβάνετε το ρόλο του διοικητή μιας λεγεώνας και ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να σκοτώσετε τον διοικητή του εχθρού. Δεν είναι τόσο απλό, όμως, καθώς για να φτάσετε στο διοικητή πρέπει να διασπάσετε τις γραμμές του αντιπάλου. Τόσο η δική σας διάταξη, όσο και του αντιπάλου, αποτελείται από διαφορετικού είδους μονάδες, όπως λογχοφόροι και τοξότες, οι οποίες μπορούν να αναβαθμιστούν στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο συνδυασμός των κινήσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίος και χρειάζεται στρατηγική σκέψη, τόσο για την κίνηση των δικών σας μονάδων, όσο και την πρόβλεψη των κινήσεων του αντιπάλου, καθώς μετά το τέλος της σειράς του παίκτη, ο αντίπαλος αντεπιτίθεται.

                          

Στον τεχνικό τομέα, πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο παιχνίδι με όμορφα γραφικά και ήχο, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε πως υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στα social media. Επιπροσθέτως, ο μηχανισμός gameplay match 3, η σύνδεση δηλαδή τριών ή παραπάνω όμοιων αντικειμένων,  βρίσκει μια πρωτότυπη χρήση. Το Game of Legions διαθέτει 20 levels και συνολικά 60 challenges. Όπως προαναφέραμε, ο τίτλος είναι διαθέσιμος για Android και Windows Phone με την ομάδα να έχει υποσχεθεί πως θα ακολουθήσει η έκδοση για iOS.

Εμείς ως Unboxholics μιλήσαμε με τους ανθρώπους της Traptics, με τη συνέντευξη να έχει ήδη δημοσιευθεί στις σελίδες του Unboxholics.com. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπουμε νέα παιδιά, στην Ελλάδα του 2014, να επενδύουν σε έναν κλάδο που εδώ και χρόνια θεωρείται τελειωμένος.

 

Πηγή