Γεραπετρίτης: Δημοσιονομική ασφάλεια – κυβερνητική συνέπεια

0
124

Το δίπτυχο των κυβερνητικών θέσεων, δημοσιονομική ασφάλεια – κυβερνητική συνέπεια, ανέπτυξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του. Και, επί λέξει, «δεν θα δώσουμε το ο,τιδήποτε, το οποίο θα διακινδυνεύσει τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας», επιπλέον, «ό,τι υποσχόμαστε, το πράττουμε».

Ξεκινώντας από τον απολογισμό στήριξης των πολιτών – «45 δισ. για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, περισσότερα από 10 δισ. για την ενίσχυση από την ενεργειακή κρίση -, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” ότι «όλες οι παροχές είχαν ένα σαφέστατο αντίκρισμα, διατηρήθηκε η κοινωνική συνοχή […] ενόσω όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είχαν αύξηση της ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εμείς είχαμε μείωση έξι μονάδων. Ενόσω οι υπόλοιπες χώρες αντιμετώπισαν μεγάλα ζητήματα με την ανάπτυξη, εμείς είχαμε μεγάλη αύξηση εσόδων και διαρκώς αναθεωρημένους στόχους όσον αφορά την ανάπτυξη».
Συνέχισε δε, με τη δέσμευση, «δεν θα δώσουμε το ο,τιδήποτε, το οποίο θα διακινδυνεύσει τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας». Αναγνωρίζοντας εξ άλλου ότι στη χώρα μας «έχουμε τον πολιτικό εθισμό όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές να θεωρούμε αυτονόητο να αδειάζουν τα ταμεία του κράτους σε προεκλογικές παροχές», διαβεβαίωσε, όπως είπε, ότι «(αυτό) δεν θα γίνει από την παρούσα κυβέρνηση. Στο σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε την Δευτέρα, έχουν ενσωματωθεί όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη, δεν είναι λίγες. Είναι εξαγγελίες που αφορούν κυρίως τους ευάλωτους, τα μεσαία και μικρά στρώματα […] αλλά και ειδικές κατηγορίες, όπως οι συνταξιούχοι που θα δουν πραγματικές αυξήσεις. Ο μεγάλος μας κίνδυνος είναι να βρεθούμε σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού», προειδοποίησε.

Επιπροσθέτως, «έχουμε καταφέρει να μπορούμε να ενισχύουμε τους πολίτες εκεί που χρειάζεται, στην πηγή του προβλήματος, χωρίς να έχουμε οδηγήσει και σε ένα δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Μόλις διαισθανθούν οι αγορές ότι υπάρχει μία ασύμμετρη ενίσχυση, ένα άδειασμα των ταμείων, τότε θα αντιδράσουν με μεγάλη ένταση και θα δούμε αυτά που είχαμε δει. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει ένα σημαντικό απόθεμα ταμειακών διαθεσίμων, κοντά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή