Γερμανίδα ευρωβουλευτής «καίει» την Εύα Καϊλή

0
87

«Η ακύρωση της συνάντησης έφερε έναν κάποιον εκνευρισμό» αναφέρει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, μιλώντας στο CNN Greece

Η Χάνα Νόιμαν είναι ευρωβουλευτής των Πρασίνων αλλά και η επικεφαλής της ομάδας διμερών σχέσεων με την αραβική χερσόνησο.
Η κα. Νόιμαν είναι επί της ουσίας ο άνθρωπος που θα ηγείτο της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, ένα ταξίδι που σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ακύρωσαν οι ίδιες οι αρχές του Κατάρ.

Μιλώντας στο CNN Greece η κα. Νόϊμαν ξεκαθάρισε πως η επίσημη δικαιολογία που χρησιμοποίησαν οι αρχές του Κατάρ για την ακύρωση της διμερούς συνάντησης στη Ντόχα ήταν «το κτήριο που θα φιλοξενούσε την συνάντηση είναι δυστυχώς ακόμη υπό κατασκευή».
Η ακύρωση της συνάντησης όπως αναφέρει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής έφερε έναν κάποιον εκνευρισμό καθώς έγινε έναν μήνα πριν την πραγματοποίησή της. Ο εκνευρισμός αυτός έγινε για την ίδια ακόμη μεγαλύτερος όταν πληροφορήθηκε πως στο Κατάρ τελικώς συναντήθηκε διμερώς μόνη της η Εύα Καϊλή.

Μάλιστα οι συναντήσεις ήταν σε ανώτατο επίπεδο καθώς στις 31 Οκτωβρίου η Εύα Καϊλή αρχικά συναντήθηκε με τον ανώτατο αξιωματούχο του Κατάρ τον σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας της χώρας.

Η κα. Νόιμαν αναφορικά με το εάν είχε υποπέσει στην αντίληψή της ότι συμβαίνει κάτι αναφορικά με το Κατάρ κατακεραυνώνει ολόκληρη την ευρωομάδα των σοσιαλιστών. «Κάποια στιγμή ήταν ξεκάθαρο πως κάποια από τα μέλη των Σοσιαλιστών είχαν ξεκάθαρη ατζέντα υπέρ του Κατάρ» σημειώνει και τονίζει «δεν μπορούσαμε πάντως να συνδέσουμε τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις με τα όσα ήρθαν στο φως».
Η Χάνα Νόϊμαν αναφορικά με τα όσα κατηγορείται η κα. Καϊλή δήλωσε «σοκαρισμένη» και ξεκαθάρισε πως εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα έχει παραβιάσει τόσο τον βελγικό νόμο όσο και τους νόμους της Ευρωβουλής κάτι το οποίο ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα να της ασκήσει ξεχωριστή δίωξη.
Κλείνοντας η κα. Νόϊμαν σημειώνει πως το πλαίσιο διαφάνειας στο ευωρκοινοβούλιο αλλά και στους υπόλοιπους θεσμούς σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο θα πρέπει να αναδομηθεί και εντάσσει στις προτάσεις τις ένα πολύ αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου και διαφάνειας όχι μόνο για τις ΜΚΟ αλλά και για τις «ομάδες φίλων» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή