Γιώργος Τράγκας: Πέθανε από κορονοϊό ο δημοσιογράφος

0
65
Γιώργος Τράγκας
Facebook

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 72 ετών, ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» με κορονοϊό.

Ο Γιώργος Τράγκας «έφυγε» στις 03.10 τα ξημερώματα, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί αρκετά και θεωρούταν κρίσιμη, μετά από έμφραγμα του τοποθετήθηκαν stents. Επιπλέον, χθες, Δευτέρα, υπέστη και νεφρική επιπλοκή.

Να σημειωθεί πως, ο δημοσιογράφος δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, παρόλο που είχε υποκείμενα νοσήματα. Με ανάρτησή του μάλιστα στις 30 Νοεμβρίου είχε γνωστοποιήσει ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό. «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19, που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», είχε γράψει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία» για τον θάνατό του Τράγκα

Το νοσοκομείο «Σωτηρί» σε ανακοίνωση του για τον θάνατο του δημοσιογράφου αναφέρει: «Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” σε ΜΕΘ του νοσοκομείου “ΣΩΤΗΡΙΑ”. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης Covid-19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου “ΣΩΤΗΡΙΑ”, ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Μιχάλης Πατσίκας: «Ας δοθούν επιτέλους να οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα για να σωθούν ζωές»

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος του Κινήματος του με επικεφαλης τον Γιώργο Τράγκα, «Ελεύθεροι Άνθρωποι», ανέφερε πως «είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή» και μεταξύ άλλων, υπογράμμισε «ας δοθούν επιτέλους να οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα για να σωθούν ζωές», υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει να του χορηγηθούν, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Πάρις Κουρτζίδης: «Δεν έχω άλλα λόγια, ειδικά σήμερα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Πάρις Κουρτζίδης, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Έφυγε ένας πραγματικός φίλος, δεν έφυγε μόνο ένας Ελεύθερος Άνθρωπος. Στις 3.00 περίπου το ξημέρωμα έφυγε ο πρόεδρος! Δεν έχω άλλα λόγια, ειδικά σήμερα. Κι αυτά γιατί είναι υποχρέωση μου. Στο επανιδείν Γιώργο. Ο Θεός να σε αναπαύσει. Κι εμείς οφείλουμε να σε τιμήσουμε».

ανάρτηση Κουρτζίδη για Τράγκα
Twitter

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της «Μεσημβρινής» καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Επίσης, υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ για αρκετά χρόνια, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Γιώργος Τράγκας
Facebook

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva», η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV-σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.

Στο ραδιόφωνο έκανε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο «Ελλάδα 94.3», ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό «Crash» που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό «Crash Radio».

Παλαιότερα είχε εκπομπή στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και για μία επταετία, στον «Real FM 97.8». Η εκπομπή που έχει στον «Crash Radio» μεταδίδεται και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.