H Apple αναβάλει τη διάθεση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης (και όχι μόνο) στην Ευρώπη

Η Apple πρόκειται να καθυστερήσει τη διάθεση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης τριών νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που τέθηκε νωρίτερα μέσα στο 2024 σε εφαρμογή υποχρεώνει τον τεχνολογικό κολοσσό να διασφαλίσει ότι ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες θα μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα στις συσκευές που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρία.

Νωρίτερα τον Ιούνιο η Apple είχε παρουσιάσει μια σειρά νέων λειτουργιών και βελτιώσεων σε επίπεδο λογισμικού, τόσο για τα iPhone, όσο και τις υπόλοιπες συσκευές της (iPad και Mac), σε μια προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις της, που το τελευταίο διάστημα παρουσίαζαν κάμψη.

Στην παρουσίαση, η Apple είχε ανακοινώσει ότι η Apple Intelligence, που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία κειμένων, εικόνων και άλλου υλικού με απλές εντολές των χρηστών, θα ήταν διαθέσιμη για τα iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPad και Mac, με επεξεργαστές Μ1 και μεταγενέστερους. Η λειτουργία iPhone Mirroring στο MacOS Sequoia επιτρέπει στους χρήστες Mac να εμφανίζουν στις οθόνες των υπολογιστών τους αυτή των συνδεδεμένων iPhone συσκευών, καθώς και να αλληλοεπιδρούν με αυτές.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως τρεις λειτουργίες -iPhone Mirroring, SharePlay Screen Sharing και Apple Intelligence- δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμες για τους χρήστες που βρίσκονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέτος, εξαιτίας κάποιων αβεβαιοτήτων που προκύπτουν από την Πράξη Ψηφιακών Αγορών (DMA) που έθεσε από φέτος σε εφαρμογή η Ε.Ε.

“Συγκεκριμένα, μας προβληματίζει η περίπτωση οι πρόνοιες της DMA να μας υποχρεώσουν να υποσκάψουμε την ακεραιότητα των προϊόντων μας με τρόπους που θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων”, αναφέρει η Apple σε email που προωθήθηκε στο Reuters.

“Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση η οποία θα μας επέτρεπε να παρουσιάσουμε τις λειτουργίες αυτές στους πελάτες μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους”.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss