Η πρώτη TikTok συνταγή της αγρότισσας από τα Γιαννιτσά ήταν ο μπακλαβάς και, όπως λέει, αποθεώθηκε το φύλλο της με το σιρόπι, αφού ούτε η ίδια πίστευε πόσο πολλοί ήταν αυτοί που την είδαν μέσω της οθόνης τους και την αντέγραψαν.
Ξημερώματα, πριν αρχίσει να ανατέλλει ο ήλιος, ο ξυλόφουρνος έχει ανάψει και φωτίζει την αυλή του σπιτιού της 39χρονης Αναστασίας Καλαλίδου, στο χωριό Αξός Γιαννιτσών. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, η 39χρονη ετοιμάζεται να φουρνίσει το χειροποίητο παραδοσιακό ψωμί, τοποθετώντάς το στην πυρωμένη πέτρα ώστε όταν ψηθεί να μοσχοβολήσει η γειτονιά.
Όλη τη διαδικασία, από το προζύμι και τα υλικά μέχρι το ζύμωμα και το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο, με το χρυσαφένιο χρώμα στο καρβέλι, την καταγραφεί σε βίντεο.
Η ολιγόλεπτη βιντεοσκόπηση ανεβαίνει στο TikTok, όπου η πολύτεκνη αγρότισσα, αν και …νεοεισερχόμενη στη δημοφιλή πλατφόρμα, σε μόλις δυο μήνες έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή των χρηστών, με το βιντεάκι με το γλυκό κουταλιού της να έχει περισσότερες από 270.000 προβολές.
«Η μέρα μου ξεκινά νωρίς το πρωί. Πηγαίνω στο χωράφι, μαζεύω τους καρπούς και από την παραγωγή περνώ στην κατανάλωση. Μέσα από το TikTok παρουσιάζω τη συνταγή όπως ακριβώς την κάνω για το οικογενειακό τραπέζι και θέλω όσοι με παρακολουθούν να μπορούν να το μαγειρέψουν με απλά αγνά υλικά», εξηγεί η 39χρονη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Εξομολογείται, μάλιστα, πως απολαμβάνει τη βιντεοσκόπηση και το αποτέλεσμα, καθώς οι συνταγές της ταξιδεύουν, με αυτόν τοντρόπο, σε όλον τον κόσμο.
Η ενασχόλησή της με το TikTok ήρθε όταν η γειτόνισσα που συνήθως δοκιμάζει πρώτη τα πιάτα της, της έβαλε το «μικρόβιο». Δεν ήταν λίγοι βέβαια και οι υπόλοιποι συ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή