Η Apple θα διπλασιάσει τη μνήμη στη βασική έκδοση των νέων MacBook με M4 SoC

Αναμένεται ότι οι νέες συσκευές με επεξεργαστές M4 θα έχουν τουλάχιστον 16GB μνήμης RAM στη βασική τους διαμόρφωση. Αυτό αποτελεί διπλασιασμό σε σχέση με τα 8GB των τωρινών βασικών μοντέλων M3, ένα χαρακτηριστικό για το οποίο η Apple έχει δεχθεί κριτική.

Συγκεκριμένα η Apple φαίνεται να βρίσκεται ήδη σε φάση εντατικών δοκιμών για τέσσερα νέα μοντέλα Mac, με κωδικές ονομασίες “16,1”, “16,2”, “16,3” και “16,10” στο αρχείο καταγραφής δοκιμών για προγραμματιστές. Όλα τα μοντέλα αναμένεται να χρησιμοποιούν το βασικό τσιπ M4, με επιλογές μνήμης 16GB ή 32GB. Η αύξηση της μέγιστης υποστηριζόμενης μνήμης από 24GB στα μοντέλα M3 σε 32GB στα νέα μοντέλα M4 αποτελεί σίγουρα μια σημαντική βελτίωση.

Η εταιρεία έχει προηγουμένως δηλώσει ότι οι νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, γνωστές ως Apple Intelligence, απαιτούν περισσότερη υπολογιστική ισχύ και κατ’ επέκταση περισσότερη RAM. Η αύξηση της μνήμης στα νέα μοντέλα φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτή την ανάγκη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, από τα τέσσερα μοντέλα υπό δοκιμή, το ένα διαθέτει οκταπύρηνη κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) και οκταπύρηνη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), ενώ τα υπόλοιπα τρία έχουν δεκαπύρηνες μονάδες και για τα δύο. Η διαμόρφωση των δεκαπύρηνων CPU θυμίζει το M4 τσιπ που χρησιμοποιήθηκε στο iPad Pro που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, με τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης και έξι για ενεργειακή αποδοτικότητα.

Η αύξηση της μνήμης και της υπολογιστικής ισχύος στα νέα Mac αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή τους σε απαιτητικές εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο και η χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Για τους επαγγελματίες χρήστες, η αναβάθμιση αυτή μπορεί να σημαίνει ταχύτερη ολοκλήρωση εργασιών και βελτιωμένη παραγωγικότητα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss