Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει στην Apple εξάμηνη προθεσμία για συμμόρφωση με το DMA

Συγκεκριμένα η Επιτροπή έδωσε στην Apple προθεσμία έξι μηνών για να συμμορφωθεί με τα μέτρα που θα καθοριστούν, διαφορετικά η εταιρεία κινδυνεύει να αντιμετωπίσει υψηλά πρόστιμα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager, πρόκειται για την πρώτη φορά που η Επιτροπή χρησιμοποιεί τη διαδικασία προσδιορισμού στο πλαίσιο του DMA για να καθοδηγήσει την Apple προς την αποτελεσματική συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις διαλειτουργικότητας μέσω εποικοδομητικού διαλόγου.

Ένας από τους βασικούς τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η Επιτροπή είναι η συνδεσιμότητα του iOS με συνδεδεμένες συσκευές, όπως έξυπνα ρολόγια, ακουστικά και συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Οι κατασκευαστές αυτών των προϊόντων εξαρτώνται από την αποτελεσματική διαλειτουργικότητα με τα smartphones και τα λειτουργικά τους συστήματα. Η Επιτροπή σκοπεύει να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο η Apple θα πρέπει να παρέχει αποτελεσματική διαλειτουργικότητα, επιτρέποντας σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών να συνδέονται εύκολα με τα iPhone και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.

Επιπλέον, η Επιτροπή θα εξετάσει τη διαδικασία που έχει θεσπίσει η Apple για την αντιμετώπιση των αιτημάτων των προγραμματιστών για διαλειτουργικότητα τρίτων με τις πλατφόρμες των iOS (iPhone) και iPadOS (iPad).

Η Apple έχει ήδη προβεί σε ορισμένες αλλαγές για να αποφύγει πρόστιμα στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος των iOS και iPadOS σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων και της παροχής πρόσβασης στην τεχνολογία NFC σε προγραμματιστές. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει κάνει διαθέσιμες νέες λειτουργίες στους Ευρωπαίους χρήστες εξαιτίας DMA, λειτουργίες όπως το Apple Intelligence, το iPhone Mirroring στο Mac και το SharePlay Screen Sharing.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Apple στο Bloomberg, η εταιρεία έχει επινοήσει τρόπους που θα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ζητούν επιπλέον διαλειτουργικότητα με τα iOS και iPadOS, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των χρηστών της. Η Apple υποστηρίζει ότι η υπονόμευση των συστημάτων προστασίας της θα έθετε σε κίνδυνο τους Ευρωπαίους χρήστες της.

Εάν η Apple δεν συμμορφωθεί με τα μέτρα που θα καθοριστούν από την Επιτροπή εντός των επόμενων έξι μηνών, η Επιτροπή θα μπορούσε να ξεκινήσει έρευνα εναντίον της εταιρείας. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη, η Apple ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο ύψους 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων της.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διασφάλιση δίκαιων και ανοιχτών ψηφιακών αγορών. Τον Ιούνιο, η Επιτροπή εξέδωσε τα προκαταρκτικά της ευρήματα για έρευνα που άνοιξε σχετικά με την Apple, διαπιστώνοντας ότι η εταιρεία παραβίασε τους κανόνες του DMA επειδή δεν επέτρεπε στους προγραμματιστές του App Store να ενημερώνουν ελεύθερα τους χρήστες για εναλλακτικές επιλογές πληρωμής εκτός του οικοσυστήματός της.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss