Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μους σοκολάτας κατέφτασε και πρόκειται να εντυπωσιάσει τόσο εσάς, όσο και τους καλεσμένους σας!
Τα υλικά που χρειαστείτε για το πιο δροσιστικό επιδόρπιο έβερ είναι τα ακόλουθα:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
- 2 κ. σ. καφέ (παρασκευασμένο, όχι σε σκόνη)
- 6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πιέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού με ένα γουδί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε την σοκολάτα, τον καφέ και την πάστα πορτοκαλιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μπεν μαρί.
Βήμα 3
Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 5
Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι.
Βήμα 6
Προσθέστε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 7
Ρίξτε από πάνω και τα ασπράδια των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
Βήμα 8
Τοποθετήστε το μείγμα σε μικρά ποτήρια επιδόρπιου ή ένα μεγάλο πιάτο.
Βήμα 9
Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.
Πηγή: newsbeast.gr