Κάστανα: Η διατροφική τους αξία, οι ποικιλίες και οι τρόποι να τα καταναλώσετε

0
135

Τα ωμά κάστανα περιέχουν βιταμίνη C, μεγάλη ποσότητα αμύλου, σακχάρων και ελάχιστα λιπαρά. Τρώγονται ψητά ή βραστά, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική ενώ στην Ασία φτιάχνουν αλεύρι από κάστανα.

Ο φίλος του Αριστοτέλη και φιλόσοφος Θεόφραστος το 300 π.Χ. αναφέρει ότι τα κάστανα οφείλουν την ονομασία τους στην πόλη Κασταμών (Κασταμονή, η πόλη των Κομνηνών), νοτιοδυτικά της Σινώπης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή