Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή της χώρας στο σκάνδαλο που προκάλεσε «σεισμό» στο Ευρωκοινοβούλιο και έφερε την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή και τριών ακόμα προσώπων.
Για αβάσιμους ισχυρισμούς και παραπληροφόρηση κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε στις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο.
Θυμίζουμε ότι οι Αρχές του Βελγίου έχουν συλλάβει την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της, τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και έναν λομπίστα από τις Βρυξέλλες. Η κ. Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Προέλευση αυτού του χρήματος, φέρεται να ήταν το Κατάρ, το οποίο όμως απορρίπτει κατηγορηματικά όλους αυτούς τους ισχυρισμούς.
«Το κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισης του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά. Οποιαδήποτε συσχέτιση της κυβέρνησης του Κατάρ με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και αποτελεί σοβαρή παραπληροφόρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.
«Το κράτος του Κατάρ εργάζεται μέσω της δέσμευσης ιδρυμάτων σε ίδρυμα και λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς», τονίζεται επίσης.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Κατάρ
Εύα Καϊλή: Την έπιασαν με σακούλες στα χέρια – Ο εξωχώριος λογαριασμός των 30 εκατ. ευρώ
Σχετικά με την Εύα Καϊλή, και το αν έπρεπε να υπάρξει αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας, κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο για τις Αρχές του Βελγίου. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η Εύα Καϊλή δεν μπορούσε να κάνει χρήση της ασυλίας της καθώς συνελήφθη με σακούλες γεμάτες χρήματα, στα χέρια της, μέσα στο σπίτι της. Νομικά ο όρος ονομάζεται «flagrante delicto», δηλαδή «αυτόφωρο έγκλημα» και με βάση τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίο η ασυλία δεν ισχύει για τέτοιο αδίκημα.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ενισχυθεί οι υποψίες για την ύπαρξη ενός εξωχώριου λογαριασμού της κ. Καϊλή, ο οποίος έχει υπόλοιπο το οποίο ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ.
Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Εύα Καϊλή
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι βαρύτατες και αφορούν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.
Επίσης, στο δελτίο τύπου των αρχών του Βελγίου αναφέρεται ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς επίσης να γίνεται γνωστό περί ποιων πρόκειται.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η ανακοίνωση έρχεται στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».
Σχετικές ειδήσεις