Καυτερή πιπεριά: Ένα φυσικό όπλο κατά του κρυολογήματος

0
64

Η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές τσίλι δεν κάνει μόνο τα φαγητά μας ενδιαφέροντα.

Αυτή η ουσία βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα καυτερά είδη πιπεριάς και εκτός από τη χαρακτηριστική αψάδα που δίνουν σε ότι τρώμε ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και έχει την ιδιότητα να ρευστοποιεί τις βλέννες που κλείνουν τη μύτη ανοίγοντας τις ρινικές διόδους και απελευθερώνοντας την αναπνοή.
Εκεί οφείλεται και η καταρροή της μύτης σου όταν τρως κάτι καυτερό. Γι’αυτό είναι και ένα φυσικό αποσυμφορητικό μεταξύ άλλων. Η βλεννώδεις εκκρίσεις έχουν την τάση να παρασύρουν παθογόνους μικροοργανισμούς από το αναπνευστικό σύστημα και να αποβάλλονται από τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή