Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον διερευνούν γιατί οι άνθρωποι που νοσούν με Covid-19 αντιμετωπίζουν στη συνέχεια μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν παχυσαρκία και διαβήτη.
Σκοπός της μελέτης είναι να αξιολογήσει πώς το σώμα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται τα λιπαρά και τη ζάχαρη μετά τη μόλυνση με κορονοϊό.
Είναι γνωστό ότι κάποια προβλήματα υγείας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρής Covid-19. Πολλές μελέτες υποδεικνύουν επίσης ότι οι άνθρωποι που πέρασαν Covid, είναι πιθανότερο να εμφανίσουν διάφορα προβλήματα ακόμα και μετά την ανάρρωσή τους από την ίωση.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr