Κριστίνα Κίρχνερ: Η απόπειρα δολοφονίας, ο Βραζιλιάνος δράστης και η έκρηξη βίας στην Αργεντινή

0
114

Η Κριστίνα Κίρχνερ χαιρετούσε υποστηρικτές  έξω από το σπίτι της στο Μπουένος Άιρες, όταν ένας άνδρας από το πλήθος επιχείρησε να τη δολοφονήσει, στρέφοντας ένα πιστόλι στο πρόσωπό της

Ένας Βραζιλιάνος που ταυτοποιήθηκε ως Φερνάντο Μοντιέλ είναι, σύμφωνα με την αστυνομία της Αργεντινής, ο ύποπτος ότι έστρεψε το όπλο και πάτησε τη σκανδάλη εναντίον της αντιπροέδρου Kριστίνα Κίρχνερ το βράδυ της Πέμπτης (1/9) στο Μπουένος Άιρες.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια της χώρας δείχνουν τη στιγμή που ένα πιστόλι στρέφεται στον Κίρχνερ και, παρά το πάτημα της σκανδάλης, η βολή αποτυγχάνει. Ο Μοντιέλ, 35 ετών, μετέφερε ένα πιστόλι Bersa, κατασκευασμένο στην Αργεντινή, γεμάτο με πέντε σφαίρες, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στον Τύπο η Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Οι κινήσεις του άνδρα, ο οποίος φορούσε μαύρο καπέλο και μάσκα στο πρόσωπο τράβηξαν την προσοχή των υποστηρικτών της πρώην προέδρου που τον άρπαξαν, στη μέση του πλήθους, όπως φαίνεται σε εικόνες από τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.
Τη στιγμή που τον έπιασαν προσπάθησε να τραπεί σε φυγή, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει. Συνελήφθη άμεσα και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη του Μπουένος Άιρες, όπου κρατούνταν ακόμη αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, ο άνδρας σπρώχνει τους υποστηρικτές της Κίρχνερ, σηκώνει ένα όπλο στο πρόσωπο της και προφανώς επιχειρεί μια βολή, η οποία φαίνεται να αποτυγχάνει. Άλλες πληροφορίες λένε οτι έστρεψε το όπλο στην πρώην πρόεδρο, αλλά δεν πυροβόλησε. Η δύο φορές πρώην πρόεδρος, κορυφαία πολιτική προσωπικότητα της Αργεντινής, φαίνεται να αντιδρά, να καλύπτει το πρόσωπό της και να σκύβει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε ήδη συλληφθεί από την αστυνομία τον Μάρτιο του 2021 όταν κρατούσε μαχαίρι. Λίγο μετά την επίθεση, ο πρόεδρος Αλμπέρτο ​​Φερνάντεζ εκφώνησε ομιλία στην κρατική τηλεόραση.
«Αυτό το γεγονός είναι τεράστιας βαρύτητας. Το όπλο είχε πέντε σφαίρες, αλλά δεν εκπυρσοκρότησε. Αυτή η επίθεση αξίζει την πλήρη αποδοκιμασία από όλους. Η βία δεν μπορεί να απειλήσει τη δημοκρατία» είπε. «Μπορεί να διαφωνούμε, μπορεί να έχουμε βαθιές διαφορές, αλλά σε μια δημοκρατική κοινωνία, οι ομιλίες που υποδαυλίζουν το μίσος δεν έχουν θέση γιατί προκαλούν βία και η βία δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη δημοκρατία».
‘Εκανε λόγο για «το πιο σοβαρό περιστατικό από την επιστροφή της δημοκρατίας» το 1983 και προέτρεψε τους πολιτικούς ηγέτε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή