Κριτική για την ταινία Στα Ίχνη Της Βίας – Cineramen

0
71

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Το 1983, στην Κομμουνιστική Πολωνία επικρατεί αναταραχή ύστερα από τον θάνατο του 18χρονου Γκρέγκορ Πζέμικ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία. Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος γίνεται νούμερο ένα εχθρός του κράτους.

Για τις ταινίες βασισμένες σε αληθινή ιστορία έχουμε αναφέρει ότι κάποιες φορές  ενώ υπάρχουν τα εφόδια για κάτι πολύ δυνατό ειδικά με μια τέτοια θεματολογία, ωστόσο νιώθεις ότι κάτι λείπει για να μπορέσει να κάνει την διαφορά η ταινία στο Στα Ίχνη Της Βίας (LEAVE NO TRACES), η οποία ωστόσο χωρίς αμφιβολία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Ενώ υπάρχει μια αξιοπρεπής σκηνοθεσία, μια αρχικά καλή παρουσίαση του θέματος και ένα δυνατό cast με ωραίες ερμηνείες, ωστόσο ενώ έχει στρωτό ρυθμό, δεν καταφέρνει η ταινία να αποδώσει τα αναμενόμενα και να κάνει το βήμα παραπάνω, με βάση τις δυνατότητες που είχε. Και μεγάλη… συμβολή σε αυτό έχει η διάρκεια της, που είναι πάνω από 2,5 ώρες και καταλήγει να χάνει τον προσανατολισμό της, αλλά και την δυναμική της από ένα σημείο και μετά.
Αυτό κυρίως όσον αφορά την περιγραφή και εξέλιξη της ιστορίας, μιας και πλατειάζει σε μερικά σημεία και κάπως πλατειάζει, με τις ερμηνείες των κεντρικών ηθοποιών, αλλά και μερικών δεύτερων χαρακτήρων να ξεχωρίζουν.
Η υπόθεση προσπαθεί να δώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, ωστόσο σε κομβικά κομμάτια της η ταινία θα έπρεπε να αναλύσει τα δεδομένα αλλά και τους χαρακτήρες, χωρίς να καταλήγει να φλυαρεί, ειδικά σε μερικές συγκεκριμένες καταστάσεις από αυτές που βλέπουμε ανά στιγμές.
Η ταινία Στα Ίχνη Της Βίας έχει μερικά προβλήματα τόσο ως προς την ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη της πλοκής κατά κύριο λόγο, αλλά παράλληλα το ισορροπεί καθώς διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, αν και θα μπορούσε να αποφύγει την επιδερμική προσέγγιση και διεκπεραίωση μερικών σκηνών.
Πραγματικά έχει μερικά κομβικά αχρείαστα σημεία και καταλήγει ουσιαστικά στο να μην μπορεί να ξεπεράσει τον πήχη αλλά και αντίστοιχες ταινίες (όχι φυσικά Πολωνικές), οι οποίες το έκαναν πολύ καλύτερα σε αντίστοιχα θέματα, όμως δεν μπορείς να πεις πως είναι μια ταινία αμελητέα.
Το ενδιαφέρον τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή