Ο σολομός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «υγιεινό» τρόφιμο σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς στις ΗΠΑ, επειδή περιέχει πολλά λιπαρά.
Tα δημητριακά με ζάχαρη όμως, μπορούν να φέρουν την ετικέτα «υγιεινό» στη συσκευασία τους, εάν είναι τσεκαρισμένα συγκεκριμένα κουτάκια που σχετίζονται με μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά, παρότι περιέχουν πολλά πρόσθετα σάκχαρα.
Αυτές οι αντιφάσεις έρχονται σε αντίθεση με τη σύγχρονη επιστήμη της διατροφής και την κοινή λογική, γι’ αυτό η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επικαιροποιεί τον όρο «υγιεινό» για να αντικατοπτρίζει μια πραγματικά υγιεινή διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr