Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες με πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά καθώς περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Β, σελήνιο και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, περιέχουν λίγες θερμίδες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο κρέατος.
Τα μανιτάρια μπορούν να αποτρέψουν χρόνιες ασθένειες και να βελτιώσουν την υγεία του ανθρώπου. Τα πιο δημοφιλή είναι τα λευκά μανιτάρια, τα shiitake και τα chanterelle.
Τι μπορεί να προσφέρει η κατανάλωσή τους και γιατί πρέπει να τα τρώμε όσο πιο συχνά μπορούμε είτε ως σαλάτα, είτε μαγειρεμένα;
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr