Monster Snack Review

0
69

Ακόμα ένας endless runner τίτλος ή κάτι ξεχωριστό;

Πόσες φορές σας έχει τύχει να σας αρέσει πάρα πολύ ένα παιχνίδι και να ανακαλύψετε πως η ομάδα ανάπτυξης που κρύβεται από πίσω είναι ελληνική; Αυτές οι περιπτώσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα αλλά όπως φαίνεται η Total Eclipse θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και να βοηθήσει την κατάσταση του game development στην Ελλάδα με την κυκλοφορία του Monster Snack, ενός endless runner παιχνιδιού με πρωταγωνιστή ένα χαμογελαστό και χαριτωμένο κροκόδειλο που ακούει στο όνομα “Monsieur LeCroque”. Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες ελληνικές προσπάθειες στο χώρο του game development, είτε επρόκειτο για κάτι μικρό, είτε για κάτι μεγάλο δεν κατάφεραν ποτέ να λάμψουν -με κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις, όπως το Darkfall. Το Monster Snack είναι όμως ιδιαίτερη περίπτωση.

Μπορεί να συγκαταλάγεται σε μία “φουσκωμένη” κατηγορία παιχνιδιών, αυτή των endless runner games, αλλά ξεχωρίζει σε ένα πολύ βασικό gameplay μηχανισμό, τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει ο χαρακτήρας την πρόοδο του στο κόσμο του παιχνιδιού. Στα περισσότερα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας συνηθίζεται να βλέπουμε το άλμα ή ένα slide ως τρόπους επιβίωσης. Αντιθέτως, το Monster Snack ζητά από τους παίκτες να ανατινάξουν μέσω laser τους κρυστάλλους που βρίσκονται διάσπαρτοι στο επίπεδο, κάτι που απαιτεί εξαιρετικό συγχρονισμό και συνοχή. Και το αναφέρω αυτό γιατί όσο προχωράει ο παίκτης στο παιχνίδι, τόσο πιο πολύπλοκο γίνεται το gameplay λόγω του μικρότερου μεγέθους των κρυστάλλων. Ο συγχρονισμός είναι απαραίτητος για τη συλλογή πόντων που αποτελούν ταυτόχρονα και το σκορ του κάθε παίκτη. Ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορεί κάποιος να μαζέψει από κάθε κρύσταλλο είναι τρεις και το νούμερο σημαίνει πως ήταν near miss, βοηθώντας έτσι το θαλάσσιο τέρας να έρθει πιο κοντά στο θύμα του. Σε ότι αφορά στην παρουσία της στο χώρο του mobile gaming, η Total Eclipse είναι γνωστή για τον τίτλο “A Clockwork Brain” που περιέχει αρκετά puzzle στοιχεία, κάτι που φρόντισε να προσθέσει στο Monster Snack με τον προαναφερθέντα μηχανισμό λόγω της ακρίβειας που απαιτείται από τον παίκτη. 

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχα την ευκαιρία να αποκτήσω μερικά power ups μέσω ενός swipe, τα οποία με βοηθούσαν στην περαιτέρω επιβίωσή μου και αποφυγή του τέρατος που δεν σταματούσε να παραμονεύει στην πλάτη μου. Η πρόοδός μου στο Monster Snack δεν επέφερε ποτέ καλά αποτελέσματα διότι όσο ο χρόνος κύλαγε, τόσο πιο δύσκολο γινόταν να ακολουθήσω το ρυθμό και τη ροή του παιχνιδιού. Ο πύραυλος του Monsieur LeCroque φρόντιζε να με ενημερώνει για τους κρυστάλλους που θα έβρισκα στο δρόμο μου μέσω δύο μικρών παραθύρων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αποστολή μου γινόταν πιο εύκολη με αυτό τον τρόπο. Η ασταμάτητη ροή των κρυστάλλων με ανάγκαζε να είμαι πάντα σε εγρήγορση, ένα συναίσθημα που δεν είναι τόσο έντονο και αισθητό σε άλλους endless runner τίτλους.


Ευτυχώς, εκτός από τα power ups, μία μπάρα nitro που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης γλίτωσε αρκετές φορές τη ζωή του αξιαγάπητου κροκόδειλου και του πυραύλου του. Όσο περισσότερους κρυστάλλους ανατίναζα, τόσο περισσότερο γέμιζε αυτή η μπάρα που όταν έφτανε στο τέλος της ήταν έτοιμη για να με σώσει ξανά. Παρόλο που το Monster Snack είναι δωρεάν, η Total Eclipse έχει ενσωματώσει το δικό της currency με ονομασία Jolts, τα οποία σας δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση που σας πιάσει το τέρας. Απόλυτα λογική κίνηση για ένα τέτοιο τίτλο και καθόλου κατακριτέα, αν κρίνουμε την αγορά του mobile gaming τώρα. Ο τεχνικός τομέας του Monster Snack είναι απόλυτα ικανοποιητικός για τα δεδομένα της κατηγορίας και η πολύχρωμη και ζωηρή χρωματική παλέτα του προσθέτει πόντους στο παρουσιαστικό κομμάτι. Ταιριαστή με το θέμα και το καλλιτεχνικό ύφος του τίτλου είναι και η μουσική που ακούγεται στο background κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία χαρακτηρίζεται από ενεργητικότητα και ευχάριστες νότες. 

Το Monster Snack κυκλοφορεί εντελώς δωρεάν στο App Store και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ για iPhone και iPad.

Πηγή