Μουντιάλ 2022: Η μεγάλη ώρα έφτασε! Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι κι η κάτοχος του τροπαίου, Γαλλία συγκρούονται στον μεγάλο τελικό του Κατάρ με στόχο την κορυφή του κόσμου!
Ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με αρκετές εκπλήξεις, με φαβορί που την… πάτησαν κι «ονειρικά» ζευγαρώματα που δεν τα είδαμε ποτέ.
Στο τέλος, όμως, δύο από τις ομάδες που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να διακριθούν στο Κατάρ, θα αναμετρηθούν στον τελικό. Αργεντινή και Γαλλία συνθέτουν μια «τιτανομαχία» που αναμένεται να προστεθεί στη λίστα με τα ματς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.
Ο Λιονέλ Μέσι, στο τελευταίο Μουντιάλ της ιστορίας της, ονειρεύεται να οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στο τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο από το 1986. Τότε ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα που οδήγησε τη χώρα του στην κορυφή, τώρα καλείται να το κάνει ένα παιδί που ο «Θεός της μπάλας» τον είχε χρίσει διάδοχο του.
Οι Γάλλοι, από την πλευρά τους, ονειρεύονται να πετύχουν το «back-to-back» και να γράψουν ιστορία, καθώς θα γίνουν μόλις η τρίτη χώρα που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Στο παρελθόν το έχουν καταφέρει μόνο η Ιταλία (1934-38) κι η Βραζιλία (1958-62).
Με όλα τους τα «όπλα»!
Με όλα τους τα «όπλα» αναμένεται να παραταχθούν Αργεντινή και Γαλλία. Ο Λιονέλ Σκαλόνι θα έχει ξανά στη διάθεση του, τους Ακούνια και Ρομέρο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ βασικός για πρώτη φορά αναμένεται να ξεκινήσει ο Άνχελ Ντι Μαρία. Από την άλλη, η ομάδα του Ντιντέ Ντεσάμπ ταλαιπωρήθηκε με ιώσεις τις προηγούμενες ημέρες, αλλά, σύμφωνα με το RMC Sport, οι Ουπαμεκανό, Ραμπιό, Κομάν, Βαράν και Κονατέ γυμνάστηκαν κανονικά. Στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχαν κι οι Τσουαμενί, Ερναντέζ που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών.
Η 13η αναμέτρησή τους
Ο τελικός θα είναι το 13ο αντάμωμα της Αργεντινής με τη Γαλλία. Οι Λατινοαμερικάνοι μετρούν 6 νίκες, οι «μπλε» έχουν 3 και 3 ματς έληξαν ισόπαλα. Σε Μουντιάλ, η Αργεντινή πήρε τα δύο πρώτα παιχνίδια το 1930 και το 1978, αλλά στην τρίτη συνάντηση τους, στη Ρωσία πριν τέσσερα χρόνια, επικράτησαν οι Γάλλοι στους «16». Ήταν ένα από μεγάλα βήματα για την κατάκτηση του τροπαίου.
Η ώρα και το κανάλι
Ο τελικός του Μουντιάλ 2022, ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (18/12), αλλά σε διαφορετική ώρα σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί, το απόγευμα, στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ANT1, ενώ μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.
Ώρα: 17:00Κανάλι: ΑΝΤ1Διαιτητής: Σιμόν ΜαρτσίνιακΟι πιθανές ενδεκάδεςΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες.ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράνε, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού.
Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου
Τρίτη 22 Νοεμβρίου
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
Σάββατο 26 Νοεμβρίου
Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη 29 Νοεμβρίου
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου
Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
ΤΕΛΙΚΟΙ
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Lusail, Lusail: Αργεντινή – Γαλλία (17:00, ΑΝΤ1)
Ο πίνακας των σκόρερ
5 ΓΚΟΛ: Μέσι (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ), Εμπαπέ (ΓΑΛΛΙΑ)
4 ΓΚΟΛ: Άλβαρες (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ), Ζιρού (ΓΑΛΛΙΑ)
3 ΓΚΟΛ: Ράσφορντ, Σάκα (ΑΓΓΛΙΑ), Ρισάρλισον (ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Βαλένσια (ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ), Μοράτα (ΙΣΠΑΝΙΑ), Χάκπο (ΟΛΛΑΝΔΙΑ), Γκονσάλο Ράμος (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)
2 ΓΚΟΛ: Κέιν (ΑΓΓΛΙΑ), Νεϊμάρ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Χάβερτς, Φίλκρουγκ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Κούντους (ΓΚΑΝΑ), Εμπολό (ΕΛΒΕΤΙΑ), Ντόαν (ΙΑΠΩΝΙΑ), Ταρέμι (ΙΡΑΝ), Φεράν Τόρες (ΙΣΠΑΝΙΑ), Αμπουμπακάρ (ΚΑΜΕΡΟΥΝ), Κράμαριτς (ΚΡΟΑΤΙΑ), Εν Νεσίρι (ΜΑΡΟΚΟ), Τσο (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ), Βέγκχορστ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ), Ντε Αρασκαέτα (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ), Λεβαντόφσκι (ΠΟΛΩΝΙΑ), Μπρούνο Φερνάντες, Λεάο (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Αλ Νταουσαρί (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ), Μίτροβιτς (ΣΕΡΒΙΑ)
1 ΓΚΟΛ: Γκρίλις, Μπέλινγχαμ, Στέρλινγκ, Φόντεν, Χέντερσον (ΑΓΓΛΙΑ), Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Μολίνα (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ), Γκούντγουϊν, Ντιουκ, Λέκι (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ), Μπατσουαγί (ΒΕΛΓΙΟ), Βινίσιους, Πακετά, Κασεμίρο (ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Ραμπιό, Τεό Ερναντές, Κόλο Μουανί, Τσουαμενί (ΓΑΛΛΙΑ), Γκιντογκάν, Γκνάμπρι (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Αντρέ Αγιού, Μπουκαρί, Σαλισού (ΓΚΑΝΑ), Α. Κρίστενσεν (ΔΑΝΙΑ), Φρόιλερ, Σακίρι, Ακάντζι (ΕΛΒΕΤΙΑ), Γουεά, Πούλισικ, Ράιτ (ΗΠΑ), Μαέντα, Ασάνο, Τανάκα (ΙΑΠ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή