Ξεκινώντας, οι εφαρμογές που φιλοξενούν το κακόβουλο λογισμικό ταξινομούνται συνήθως ως “απάτες troll” και χρησιμοποιούν “δυναμική φόρτωση κώδικα” για να πραγματοποιήσουν την επίθεση. Εν ολίγοις, το κακόβουλο λογισμικό σάς εγγράφει σε μια premium υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον μηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιών σας. Τότε αναγκάζεσαι να πληρώσεις.
Το κακόβουλο λογισμικό λειτουργεί μόνο με την εκμετάλλευση του λεγόμενου WAP (πρωτόκολλο ασύρματης εφαρμογής) που χρησιμοποιείται από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες μορφές κακόβουλου λογισμικού απενεργοποιούν το Wi-Fi σας ή απλώς περιμένουν να βγείτε εκτός της κάλυψης Wi-Fi. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η προαναφερθείσα φόρτωση δυναμικού κώδικα.
Στη συνέχεια, το κακόβουλο λογισμικό σάς εγγράφει σε μια υπηρεσία στο παρασκήνιο, διαβάζει έναν κωδικό πρόσβασης OTP (μιας χρήσης) που ενδέχεται να λάβετε πριν εγγραφείτε, συμπληρώνει το πεδίο OTP εκ μέρους σας και επίσης κρύβει την ειδοποίηση για να καλύψει τα ίχνη του.
Τα καλά νέα είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται σε μεγάλο βαθμό εκτός του Google Play, επειδή η Google περιορίζει τη χρήση φόρτωσης δυναμικού κώδικα από εφαρμογές. Επομένως, να είστε προσεκτικοί εκεί έξω και να αποφύγετε την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών Android.
Η Google βελτιώνει συνεχώς την ασφάλεια και το απόρρητο του Android καθώς εξελίσσεται το τοπίο απειλών για κινητά και ανακαλύπτονται νέες απειλές και τεχνικές απατεώνων. Για παράδειγμα, εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο λειτουργικό σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή