O Άκης μας προτείνει κεφτεδάκια γαλοπούλας

0
78

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει πεντανόστιμα και υγιεινά κεφτεδάκια γαλοπούλας και μας αποκαλύπτει τα μυστικά ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν ζουμερά!

Με βαθμό δυσκολίας “1” και μέσα σε λίγα λεπτά προετοιμασίας, μπορείτε να δημιουργήσετε τα πιο λαχταριστά κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ.

Κεφτεδάκια για να φάτε με τα παιδιά σας ή να τα φτιάξετε και ναβγείτε με τους δικούς σας ανθρώπους για πικνικ!

Είστε έτοιμοι για να φτιάξετε πεντανόστιμα κεφτεδάκια γαλοπούλας όπως μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης;

Συστατικά

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 3 ασπράδια, από μέτρια αβγά
  • 50 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολτον κιμά γαλοπούλας, τα ασπράδια, το τριμμένο ψωμί, το τριμμένο καρότο, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα από το μπολ με το αλεύρι, ίσα ίσα να καλυφθούν ελαφρά.
  • Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή