Προχώρησε βέβαια στη δέσμευση που έκανε δημόσια και διέγραψε τις σελίδες της SpaceX όσο και της Tesla από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι σελίδες είχαν πάνω από 2,7 εκατομμύρια Likes and Follows και εξαιρετικά υψηλά ποσοστά συμμετοχής στο FB.
Η εποχή που ο Έλον Μασκ πάτησε το κουμπί Delete πάντως κίνησε σε πολλούς – κακοπροαίρετους και μη- υποψίες. Οι σελίδες διαγράφηκαν την ώρα που ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ πηγαινοέρχεται στις δυο μεριές του Ατλαντικού για να εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα με το σκάνδαλο Cambridge Analytica και τα προσωπικά δεδομένα.
Ο Μασκ είναι ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος των χρηστών του διαδικτύου που κατέβασε τις σελίδες του από το Facebook στη σκιά των αποκαλύψεων του σκανδάλου αυτού.
Οι διεθνείς ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα διαδικτύου και τεχνολογίας έχουν πάρει φωτιά για τις κακές σχέσεις SpaceX (του Μασκ) και Facebook (του Ζούκεμπεργκ). Όπως αναφέρει το theatlantic, το Σεπτέμβριο του 2016, ένας πύραυλος Falcon 9 εξερράγη λίγο πριν την προγραμματισμένη του απογείωση. Κατά την έκρηξη καταστράφηκε η όλη αποστολή εκτόξευσης, μαζί και ένας ισραηλινός επικοινωνιακός δορυφόρος που η Facebook θα χρησιμοποιούσε για να καλύψει με ιντερνετικό σήμα μεγάλο μέρος της Υποσαχάριας Αφρικής. «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος που η αποτυχής εκτόξευση της SpaceX κατέστρεψε το δορυφόρο μας» έγραψε ο Ζούκεμπεργκ στο Facebook για το ατύχημα που τίναξε στο αέρα τα σχέδια της εταιρείας του.
Σαν να μην έφτανε αυτό, τον Φεβρουάριο του 2018, η SpaceX κατάφερε – επιτυχώς!- να εκτοξεύσει δυο δορυφόρους που θα της επιτρέψουν να κάνει ένα βήμα στο μεγάλο της πρότζεκτ για την εγκατάσταση 12.000 δορυφόρων που θα καλύπτουν με σήμα ίντερνετ σχεδόν κάθε σημείο του πλανήτη.
Ίσως η κόντρα Facebook και SpaceX και συνεπακόλουθα Έλον Μασκ και Μαρκ Ζούκεμπεργκ να έχει και άλλα επεισόδια στο (πολύ) σύντομο μέλλον.