Οι ΗΠΑ έβαλαν φωτιά στα Βαλκάνια: H «Μεγάλη Αλβανία» είναι εδώ και αποκτά Αεροπορία

0
66

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η Ελλάδα από την κυοφορούμενη συμφωνία ΗΠΑ-Σερβίας για διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου.  Η Αμερικανική διπλωματία πέταξε το τυράκι στους Σέρβους προκειμένου να τους εντάξει σε ΕΕ/ΝΑΤΟ και να κλείσει οριστικά το κενό ρωσικής επιρροής στην περιοχή:

Διχοτόμιση του Κοσσυφοπεδίου στη βάση ένα έθνος, ένα κράτος και de facto Αλβανική επαρχία που κάποια στιγμή θα ενωθεί με τα Τίρανα.

Και κάπως έτσι οι ΗΠΑ έθεσαν θέμα αναδιάρθρωσης των συνόρων στα Βαλκάνια εκθέτοντας την Ελλάδα σε μελλοντικό θανάσιμο κίνδυνο σε Θράκη δημιουργώντας τετελεσμένα ακόμη και για την Κύπρο!

Ουσιαστικά οι ΗΠΑ….δικαιώνουν την Τουρκία! Ο Ερντογάν «πατώντας” στο αμερικανικό επιχείρημα μπορεί να έρθει μία μέρα (δεν ξέρουμε αν έχει ήδη φτάσει)  και να ισχυριστεί ότι οι μουσουλμάνοι, που σύμφωνα με την πάγια τουρκική θέση είναι Τούρκοι, αποτελούν την πλειοψηφία και έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Στο κίνδυνο αυτό να προστεθούν και οι χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες-μετανάστες.

Και νομοτελειακά γίνεται ανεξαρτητοποίηση της Θράκης που πλέον για τους Αμερικανούς είναι πάρα πολύ σημαντική: Αποτελεί ενεργειακό κόμβο!

Οι ΗΠΑ δημιουργούν την Μεγάλη Αλβανία. Ενα κράτος, το Κόσοβο, που αποτελείται μόνο από αλβανικό πληθυσμό, θα ενωθεί με την Αλβανία και απομένουν μόνο οι Αλβανοί των Σκοπίων. Δεν γνωρίζουμε πλέον αν τους συμφέρει να ψηφίσουν «ΝΑΙ” στο επικείμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια. Ποιος Αλβανός δεν θα ήθελε ένωση με Αλβανία-Κόσοβο;

Ουσιαστικά οι Αλβανοί πιέζουν για να πάρουν το Πρέσεβο από την Σερβία που έχει κατεξοχήν αλβανικό πληθυσμό. Θα παραδώσει η Σερβία εθνικό έδαφος;

Σε περίπτωση που αποτύχει δηλαδή η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ, δημιουργούν μια δεύτερη ζώνη άμυνας βάζοντας μπροστά τη Μεγάλη Αλβανία ως ανάχωμα στην Ρωσική επέλαση στην περιοχή.

Ας σημειωθεί ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα μέχρι πρόσφατα «ξόρκιζε» τη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά στα μέσα Ιουλίου εμφανίστηκε να αλλάζει ξαφνικά άποψη. Ο Γκρεγκ Ντελαουί σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο KTV άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, στο πλαίσιο οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Στο πλαίσιο αυτό οι ΗΠΑ ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις Αλβανίας-Κοσόβου.

Οπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, οι Αμερικανοί δημιουργούν την πρώτη ΝΑΤΟϊκη΄αεροπορική βάση στην Αλβανία. Επιπλέον θα βοηθήσουν την Αλβανία να αποκτήσει και πολεμική αεροπορία

Ο Ράμα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι αξιωματούχοι (μας) συζητούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής ικανότητας της Αλβανίας».

Η απόκτηση πολεμικής αεροπορίας από την Αλβανία βρίσκεται στο άμεσο σχεδιασμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στόχος και η ενίσχυση του Κοσσυφοπεδίου από τις ΗΠΑ

Η αναπληρώτρια γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Ρόουζ Γκοττεμοέλε, είπε ότι «η Συμμαχία θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στο Κοσσυφοπέδιο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας τακτικών ενόπλων δυνάμεων».

Τον ασκό του Αιόλου για τα Βαλκάνια θα ανοίξει μια ενδεχόμενη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου

Αυτό αναφέρει αναλυτής του ιστότοπου geopoliticalfutures. Ο αναλυτής του ιστότοπου προειδοποιεί ότι η αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική χερσόνησο είναι σα να «παίζεις με τη φωτιά», με το ντόμινο που θα διαμορφωθεί πιθανότατα να «αγγίζει» και την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο αρθρογράφος εκτιμά ότι η επίλυση μιας από τις μεγαλύτερες συνοριακές διαμάχες, μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, μπορεί να αξίζει το ρίσκο, εντούτοις αν η υλοποίηση της αμφιλεγόμενης λύσης «πάει στραβά» όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορεί να εύχονται να «μην είχαν ασχοληθεί με τη φωτιά».

Οι πληροφορίες που διακινούνται από αλβανικές πηγές, και δεν διαψεύδονται από την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, αναφέρουν ότι στη συνάντηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, συμφωνήθηκε να αλλάξουν τα σύνορα μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας με αντάλλαγμα τη μόνιμη ειρήνη.

«Την περασμένη εβδομάδα, μια εφημερίδα με έδρα το Κοσσυφοπέδιο δημοσίευσε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ισχυριζόμενη ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι για πιθανή διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου για την επίλυση της τρέχουσας διαμάχης για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου – μια επιλογή στην οι ΗΠΑ αντιτάχθηκε στο παρελθόν. Σύμφωνα με το σενάριο που δημοσίευσε η Gazeta Express, το Κοσσυφοπέδιο θα παραχωρήσει εδάφη στη Σερβία (στα οποία βρίσκεται η σερβική μειονότητα) με αντάλλαγμα την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του – ουσιαστικά την ανταλλαγή γης με ειρήνη.

Τις πληροφορίες δημοσίευσε η Gazeta Express και στην ουσία ήταν συνέχεια μίας περίεργης δήλωσης του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Greg Delawie, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διχοτόμησης του Κοσόβου, όπως τον κατηγόρησε ο Κοσοβάρος πολιτικός ηγέτης, Shpend Ahmeti, σημερινός δήμαρχος της Πριστίνας.

Οι Αλβανοί πιστεύουν ότι η παράδοση των σερβικών περιοχών του Κοσόβου στη Σερβία αποτελεί προδοσία.

Η διαίρεση συζητήθηκε ως πιθανή οδός για επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου ήδη από την πρώτη προσπάθεια της Πρίστινας να ανακηρύξει ανεξαρτησία του το 1991. Αλλά η ιδέα δεν ευοδώθηκε ποτέ τονίζει η ιστοσελίδα.

«Οι αλλαγές συνόρων είναι ένα δύσκολο ζήτημα στην Ευρώπη, ειδικά στα Βαλκάνια. Αν συμφωνηθεί η αλλαγή συνόρων σε μια περιοχή, τότε ίσως χρειαστεί να αλλάξουν σύνορα και σε άλλες. Ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιφυλακτική λόγω του επικίνδυνου προηγούμενου που ενδέχεται να θέσει σε άλλα μέρη του μπλοκ» (η Καταλονία είναι το πιο προφανές, αλλά σίγουρα όχι μόνο το μοναδικό παράδειγμα).

Στη δήλωση αυτή αντέδρασε έντονα ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ράμους Χαραντινάι, διαμηνύοντας ότι «κάθε ιδέα για ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία, που θα οδηγούσε στην διαίρεση του Κοσόβου, θα σήμαινε πόλεμο».

Ποιος παραδίδει εθνικό έδαφος εν καιρώ ειρήνης;