Ουκρανία: Δημοψηφίσματα στη σκιά του πυρηνικού εφιάλτη – Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει, η Δύση προειδοποιεί

0
94

Η Ρωσία πλέον έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να ανεχτεί την στάση της Δύσης η οποία πλέον εμπλέκεται

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Δύση ότι η Ρωσία, είναι μια πυρηνική δύναμη η οποία δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί στέλνει το Κρεμλίνο, τόσο δια στόματος Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και μέσω των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του, έχοντας και ως κύριο στόχο να καταστήσει πλέον σαφές ότι δεν «μπλοφάρει» όταν μιλά για μια πυρηνική σύγκρουση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και ανάλογα με την έκβαση των μαχών στην Ουκρανία.
Η Ρωσία πλέον έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να ανεχτεί την στάση της Δύσης η οποία πλέον εμπλέκεται στο πεδίο σύγκρουσης στην Ουκρανία, στέλνοντας τόσο βαρύ εξοπλισμό όσο και δυνάμεις στα ουκρανικά εδάφη

Σε μια προσπάθεια ισχυροποίησης των προειδοποιήσεων ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο ακόμη και στον Ντονμπας, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα μπορεί να καταφύγει σε αυτή τη λύση για την υπεράσπιση εδαφών της.
«Οι δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία» τόνισε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας οτι η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. «Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του Ντονμπάς και άλλων εδαφών μετά τα δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Από πλευράς του και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε από το βήμα του ΟΗΕ κατηγορίες προς τη Δύση αναφορικά με την στάση που έχει στον πόλεμο της Ουκρανία. «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους (…) έχουν συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου», ισχυρίστηκε ο Λαβρόφ, αντικρούοντας τις κατηγορίες για θηριωδίες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Παράλληλα, απέρριψε εκ των προτέρων τις εργασίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στο οποίο η Ρωσία «δεν έχει εμπιστοσύνη», όπως είπε.

Απάντηση στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών επεφύλαξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτρικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δήλωσε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να τη γλιτώσει έτσι απλά» και ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι απερίσκεπτες πυρηνικές απειλές (της Ρωσίας) πρέπει να σταματήσουν αμέσως». Επιπλέον, ο ίδιος χαρακτήρισε την κήρυξη μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία ως ακόμη μια ένδειξη ότι η Μόσχα περιφρονεί τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και υπογράμμισε πως τα σχέδια του Κρεμλίνου για προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή