Πάτρα: Αμφισβητεί την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η πλευρά της Πισπιρίγκου

0
59

Πάτρα: Η πλευρά της 33χρονης κάνει λόγο για μη ύπαρξη της θανατηφόρας ουσία στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβητεί την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
Γίνονται μάλιστα προσπάθειες να επωφεληθούν χρησιμοποιώντας τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ ιατροδικαστών και του πορίσματος του εισαγγελέα Νούλη. Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” έγινε αναφορά στην εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η κατηγορουμένη χορήγησε την κεταμίνη μέσω της γαστροστομίας ενώ ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης στο δικό του πόρισμα δεν είχε αναφέρει κάτι τέτοιο.

Πρόσωπο κλειδί ρίχνει φως στα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο παιδίατρος – εντατικολόγος, στις 2.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, όταν και είχε εφημερία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αγλαΐα Κυριακού”, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την τελευταία κρίση της Τζωρτζίνας.

Έφτασε άμεσα με την ομάδα του. Χρειάστηκαν τρία λεπτά για να πάνε στο θάλαμο, όπου νοσηλευόταν το παιδί. Μπαίνοντας μέσα, οι γιατροί είχαν ήδη αρχίσει να της κάνουν ΚΑΡΠΑ και -όπως διαπίστωσε- ο ίδιος, η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή.

«Tην 29η Ιανουαρίου εφημέρευα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Γύρω στις 14.30 είχαμε κλήση από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική για καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Αμεσα εγώ, η εξειδικευόμενη ιατρός και η νοσηλεύτρια, αφού πήραμε τον απαραίτητο εξοπλισμό κατεβήκαμε στον 4ο όροφο που βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική. Η ΜΕΘ βρίσκεται στον 5ο όροφο, ακριβώς από πάνω. Στην ερώτησή σας λοιπόν πόση ώρα χρειάστηκε να πάρουμε τον εξοπλισμό και να κατέβουμε στον 4ο όροφο σας απαντώ ότι χρειαστήκαμε περίπου 3 λεπτά. Κατευθυνθήκαμε άμεσα στο θάλαμο που νοσηλευόταν η ασθενής. Μπαίνοντας μέσα είδαμε ότι οι παρευρισκόμενοι ιατροί και νοσηλευτές της κλινικής είχαν ήδη ξεκινήσει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ δηλαδή, με καρδιακές μαλάξεις και αερισμό με AMBU. Μπαίνοντας στον θάλαμο είδαμε ένα παιδί, κορίτσι, άσφυγμο απνοϊκό με περιστοματική κυάνωση και μυδρίαση άμφω μυ αντιδρώσα στο φως κόρης. Στο μόνιτορ του κορεσμού βλέπαμε χαμηλό κορεσμό και χαμηλές σφύξεις. Κλινικά δεν είχα ούτε περιφερικές ούτε κεντρικές σφύξεις και ακροαστκά άκουσα γύρω στις 35 σφύξεις. Αμεσα χορηγήσαμε αδρεναλίνη χωρίς καμία κλινική ανταπόκριση και ταυ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή