]]>
Οι ντομάτες, είναι μια πολύ αγαπημένη τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Φυσικά, η ντομάτα από μόνη της μπορεί να αποτελέσει υλικό για πολλές σαλάτες, αλλά και πολύτιμο υλικό στη μαγειρική. Σε διάφορες συνταγές, υπάρχει ως υλικό ο φρέσκος χυμός ντομάτας, ή οι σάλτσες ντομάτας ή ακόμη και ο πελτές ντομάτας. Πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δε θέλουν να αγοράζουν έτοιμα, συσκευασμένα προϊόντα φτιάχνουν από μόνοι τους τα παραπάνω, συνήθως το Σεπτέμβριο, και τα αποθηκεύουν για να τα χρησιμοποιήσουν τον υπόλοιπο χρόνο. Το ερώτημα που πιθανότατα σας γεννιέται στο μυαλό, είναι πως διατηρείται η σάλτσα ντομάτας φρέσκια για τόσους μήνες; Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου και θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε.
Τρόποι για να έχετε φρέσκια σάλτσα ντομάτας όλο το χρόνο!
1.Κατάψυξη
Η κατάψυξη, είναι η πιο δημοφιλής εναλλακτική για την αποθήκευση της σάλτσας ντομάτας. Είναι ένας πολύ εύκολος και έξυπνος τρόπος να έχετε είτε χυμό ντομάτας, είτε σάλτσα ντομάτας όλο το χρόνο διαθέσιμα στο σπίτι για το μαγείρεμα σας. Αν θέλετε να καταψύξετε τη σάλτσα ντομάτας, το πρώτο βήμα είναι να τρίψετε τις ντομάτες στον τρίφτη ή πολτοποιήστε τες στο μπλέντερ. Έπειτα, το επόμενο βήμα είναι το βράσιμο. Το βράσιμο της σάλτσας θα γίνει με λάδι, αλάτι και όποια μυρωδικά ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Αφού τη βράσετε, αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε να έρθει σε μια καλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια αγοράστε σακούλες τροφίμων, βάλτε εκεί τη σάλτσα σας και καταψύξτε τα σακουλάκια σας.
Η διαδικασία αυτή είναι καλό να γίνει μέσα στο καλοκαίρι ή αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς τότε είναι η εποχή που η ντομάτα είναι πιο νόστιμη.
2.Κονσερβοποίηση
]]>
Η κονσερβοποίηση είναι ακόμη μια πολύ καλή λύση για να διατηρείτε τη σάλτσα ντομάτας φρέσκια. Στον τρόπο αυτό, θα χρειαστείτε απαραίτητα βαζάκια που κλείνουν πάρα πολύ καλά. Το πρώτο βήμα που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να αποστειρώσετε τα βάζα σας, βάζοντας τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Συνέχεια, έχουν οι ντομάτες. Θα χρειαστεί να τις πλένετε καλά, να τις κόψετε σε κομματάκια, να τις ξεφλουδίσετε και να τις πολτοποιήσετε. Με την πολτοποιήση, θα πάρετε το χυμό της ντομάτας. Στη συνέχεια θα γίνει το βράσιμο μαζί με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Μετά από καμιά ώρα, θα αρχίσει σιγά-σιγά να πήζει. Έπειτα, η σάλτσα μπαίνει στα βάζα. Τα γυάλινα βαζάκια πρέπει να κλείσουν πολύ καλά. Τα γυρνάτε ανάποδα και τα αφήνετε για περίπου ένα βράδυ.
Έπειτα, τα βαζάκια σας βάλτε τα σε ένα σκιερό μέρος ή σε ένα ντουλάπι και είναι έτοιμα γι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή