Πρόεδρος Πρατηριούχων: Χριστούγεννα με φθηνή βενζίνη – 20% πιο κάτω

0
64

Πιο φθηνά καύσιμα στις γιορτές – Τουλάχιστον 20% φθηνότερα από το καλοκαίρι

Το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται σήμερα στην Αθήνα στα 1,131 ευρώ το λίτρο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στις αιτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης, έχουν ξεπεράσει το 1,1 εκατ..
Το τελευταίο διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν πτώση σχεδόν κατά 2 λεπτά καθημερινά, είπε. Η τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης από τα δύο ευρώ έχει πέσει γύρω στο 1,90 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αθήνα είναι στα 1,872 ευρώ το λίτρο. Τα πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,42 ευρώ το λίτρο που είχε ξεκινήσει σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά είναι γύρω στο 1,17 ευρώ το λίτρο, είπε και υπενθύμισε ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 31/12.
Όμως έχει ανοίξει η συζήτηση για την επέκταση του μέτρου της επιδότησης καυσίμων και τους πρώτους μήνες του 2023. Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να καταγραφούν και στις αντλίες και οι μειώσεις των τελευταίων ημερών, είπε.Εμείς σαν κλάδος πιέζουμε για φθηνά υγρά καύσιμα γιατί αυτό που πλήττει τον κλάδο μας είναι οι μικρές ποσότητες που αγοράζει ο πελάτης.

Από το φθινόπωρο η Ελλάδα είναι μέσα στις 3 – 4 χώρες στην Ευρώπη με τις υψηλότερες τιμές στην αμόλυβδη. Αυτό οφείλεται στον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο ΦΠΑ που στην Ελλάδα παραμένει στο 24%, είπε.

Την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που α πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι, εκτίμησε.Οι πολίτες να προβληματίζονται και να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και σύνεση τα πρατήρια που έχουν τιμές καυσίμων αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο, συνέστησε.

Διαβάστε επίσης:
Νέα επιταγή ακρίβειας και πρόσθετη επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις από τους δικαιούχους
Ρωσικό πετρέλαιο στα ρεζερβουάρ της Ευρώπης ακόμα και μετά το εμπάργκο


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή