Προηγμένο αισθητήρα της Samsung θα μπροούσε να ενσωματώνει το iPhone 16

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο αξιολόγησης των αισθητήρων CIS που της προμήθευσε η Samsung System LSI, υποδιεύθυνση της Samsung. Οι αισθητήρες αυτοί αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην κυρίως κάμερα του επερχόμενου iPhone 16. Στο παρελθόν, η Apple στρεφόταν αποκλειστικά στη Sony για την εξασφάλιση αισθητήρων CIS, όμως πρόσφατες εξελίξεις συντείνουν στο ότι ο τεχνολογικός κολοσσός στρέφεται σε άλλες λύσεις, πέραν της ιαπωνικής εταιρίας, καθώς είχαν προκύψει ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία των αισθητήρων της Sony, ενώ παράλληλα προκρίθηκε η ανάγκη ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στο σύστημα της κάμερας.

Η απόφαση για τη συνεργασία με τη Samsung φέρεται να προέκυψε από τα ζητήματα που αντιμετώπισε η Apple με τη Sony, μέσα στο 2023. Μάλιστα, η Apple ζήτησε από τη Samsung να ξεκινήσει την ανάπτυξη νέων αισθητήρων όταν η Sony απέτυχε να εκτελέσει εγκαίρως την προηγούμενη παραγγελία που είχε λάβει, γεγονός που συνέβαλε στα θέματα που υπήρξαν ως προς τον ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας κυκλοφορίας του iPhone 15. Εφόσον η Samsung ανταποκριθεί με επιτυχία στους συνεχιζόμενους ελέγχους ποιότητας, θα είναι η πρώτη φορά που η νοτιοκορεατική εταιρία θα προμηθεύσει μια έκδοση του iPhone με CIS.

O νέος αισθητήρας που ανέπτυξε η Sony διαθέτει προηγμένο σχεδιασμό, αποτελούμενο από τρία φύλλα. Καθένα από τα φύλλα αυτά ενσωματώνει διακριτές λειτουργίες: τη φωτοδίοδο, τα τρανζίστορ και τα συστήματα μετατροπής αναλογικού σήματος σε ψηφιακό. Αντίθετα, οι αισθητήρες που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή το iPhone έχουν σχεδιασμό δύο φύλλων που συνδυάζει τη φωτοδίοδο με τα τρανζίστορ σε μία στρώση.

Σε ένα CIS, η φωτοδίοδος μετατρέπει το φως σε ηλεκτρικά σήματα, τη μεταφορά, ενίσχυση, ανάγνωση και διαγραφή των οποίων αναλαμβάνουν τέσσερα τρανζίστορ. Ο διαχωρισμός των στοιχείων αυτών σε τρία φύλλα επιτρέπει υψηλότερη πυκνότητα pixel, περιορισμένο θόρυβο και μικρότερα μεγέθη pixel.

Η νέα τεχνολογία αξιοποιεί την υβριδική ένωση φύλλου με φύλλο, οπότε προκύπτει απευθείας σύνδεση μέσω ενός χάλκινου στρώματος, εξαλείφοντας την ανάγκη για κόμβους ενίσχυσης της μετάδοσης του σήματος. Έτσι, τα CIS μπορούν να είναι μικρότερα, ενώ αυξάνεται και η ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων.

Η νέα σειρά iPhone 16 αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο, με τις επερχόμενες συσκευές να διαθέτουν νέες δυνατότητες σε επίπεδο καμερών, όπως ειδικό πλήκτρο καταγραφής, υπερευρυγώνια κάμερα με αισθητήρα 48MP και πολλά άλλα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss