Αν δεν βρίσκετε ιδιαίτερα ελκυστική την ιδέα να φάτε μια σαλάτα για μεσημεριανό, δοκιμάστε ένα ζουμερό μπιφτέκι και σίγουρα θα φτιάξει η διάθεσή σας, λένε οι επιστήμονες.
Μελέτη που βασίστηκε σε στοιχεία για 440.000 Βρετανούς, διαπίστωσε ότι το βοδινό κρέας ήταν το μόνο τρόφιμο που συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.
Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο βόειο κρέας, όπως ο σίδηρος και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν τη λειτουργία του εγκεφάλου, πιθανώς ευθύνονται για την προστατευτική δράση του, ανέφεραν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Journal of Affective Disorders.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr