Πυρηνικός εφιάλτης: Οι απειλές, οι 12 γεμάτες αποθήκες της Ρωσίας και η «μάχη των εντυπώσεων»

0
83

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα τακτικά πυρηνικά όπλα απαιτούν χρόνο για να προετοιμαστούν για χρήση, παρέχοντας στο Κρεμλίνο ένα χρήσιμο εργαλείο, αναφέρει το Bloomberg σε άρθρο του για την επόμενη ημέρα 

Καθώς συνεχίζεται το «κυνηγητό» της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους και ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται σε έναν νέο γύρο πυρηνικών απειλών, τα μικρότερα όπλα που οι αξιωματούχοι του καλούν τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει μπορεί να παρέχουν ζωτικής σημασίας ώρες ή και μέρες προειδοποίησης.
Ενώ οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς και τα βομβαρδιστικά της Ρωσίας διατηρούνται σε συνεχή επιφυλακή, έτοιμα να εκτοξεύσουν πυρ μέσα σε λίγα λεπτά για να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταστραφούν από ένα πιθανό προληπτικό χτύπημα, τα τακτικά όπλα χαμηλότερης απόδοσης είναι κλειδωμένα σε περίπου δώδεκα αποθήκες σε όλη τη Ρωσία και θα χρειαζόταν χρόνος για τη μεταφορά τους σε εκτοξευτές.

«Σε ένα ορισμένο επίπεδο ετοιμότητας, τα όπλα βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφέρονται σε κάποιο άλλο μέρος, για μέρες αν χρειαστεί. Αυτό θα ανιχνευόταν από δορυφόρους ή άλλα μέσα», δήλωσε ο Πάβελ Ποντβίγ, ειδικός πυρηνικής ασφάλειας στο Ινστιτούτο του ΟΗΕ για την Έρευνα Αφοπλισμού στη Γενεύη. Αυτό ακριβώς θα ήταν το ζητούμενο.

Στόχος, η καλλιέργεια φόβου και ο διχασμός

Μέχρι στιγμής, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν πει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις οποιασδήποτε τέτοιας προετοιμασίας και οι πυρηνικές απειλές παρέμεναν καθαρά ρητορικές. Αλλά καθώς οι ρωσικές δυνάμεις χάνουν σταθερά έδαφος σε μια ουκρανική αντεπίθεση -συμπεριλαμβανομένου εδάφους που ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε επισήμως ως δικό του την περασμένη εβδομάδα- το Κρεμλίνο προσπάθησε και πάλι να σπείρει φόβο με υπαινιγμούς ότι η περαιτέρω κλιμάκωση μπορεί να περιλαμβάνει όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε πόλεμο από τότε. 1945.
Οι απειλές αποτελούν μέρος μιας ευρείας προσπάθειας του Κρεμλίνου να εκφοβίσει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να περικόψουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία και να αναγκάσουν το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις με τους όρους της Μόσχας. Με τους Ευρωπαίους να προετοιμάζονται για έναν δύσκολο χειμώνα, αφού η Ρωσία πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση περικόπτοντας τις προμήθειες φυσικού αερίου, ο Πούτιν επιδιώκει να διευρύνει το διχασμό εντός της ΕΕ σχετικά με το τίμημα της συνεχιζόμενης υποστήριξης προς την Ουκρανία για να προσπαθήσει να μετατοπίσει την κοινή γνώμη σε βασικά κράτη καθώς οι εντάσεις αυξάνονται.n

Διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύονται από το πυρηνικό υποβρύχιο Vladimir MonomakhΑΡ

Η απόφασή του …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή