Qatar Gate: Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί Τζόρτζι και Παντσέρι

0
69

Νέα στοιχεία για το Qatar Gate, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον Αντόνιο Παντσέρι και την Εύα Καϊλή αναζητούν Ιταλοί και Βέλγοι εισαγγελείς

Σε στενή συνεργασία βρίσκονται Ιταλοί και Βέλγοι εισαγγελείς για να συνεχιστούν οι έρευνες για το σκάνδαλο Qatar Gate. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, οι δικαστικοί στο Μιλάνο κάνουν έρευνες για να εντοπίσουν τις κινήσεις επτά ύποπτων τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στους Φραντσέσκο Τζόρτζι, Αντόνιο Παντσέρι και επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βινσεντίνι.
Ουσιαστικά, υπάρχει υποψία ότι ένα μέρος των χρημάτων, προϊόν δωροδοκιών, μπορεί να μην βρίσκεται στο Βέλγιο, αλλά στην Ιταλία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οικονομική αστυνομία έκανε έφοδο σε γραφείο φοροτεχνικού στη Ρώμης.
Το ιταλικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, δε, αποφάσισε να παύσει -προσωρινά- από τα μέλη του, τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην όλη έρευνα, αλλά δεν έχει λάβει δικαστική κλήση σε απολογία.

Βοηθός του, μετά την λήξη της θητείας του Αντόνιο Παντσέρι στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν ο Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ανάλογη απόφαση, προσωρινής παύσης μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών ερευνών, είχε ληφθεί για τον Παντσέρι, από το αριστερό κόμμα Άρθρο Ένα, αμέσως μετά την σύλληψή του.

Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, δε, οι έρευνες των Βρυξελλών δεν επικεντρώνονται μόνον στο Κατάρ, αλλά στην φάση αυτή αφορούν, κυρίως, την πολυετή σχέση που ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να είχε και με το Μαρόκο για ενδεχόμενη προσπάθεια επιρροής στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, προς το παρόν, ο δικαστικός που είναι υπεύθυνος για την ομάδα διεθνών υποθέσεων συνδράμει στους συναδέλφους του στις Βρυξέλλες, οι οποίοι ζήτησαν να ακούσουν μάρτυρες, να αποκτήσουν στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και να εξακριβώσουν αν υπάρχουν άτομα που συνδέονται με τον Παντσέρι και τα οποία μπορεί να έχουν λάβει χρήματα από τη ΜΚΟ του,.
Η ΜΚΟ του Παντσέρι αν και επίσημα φέρεται να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα επί της ουσίας σύμφωνα με τους έως τώρα ισχυρισμούς, λειτουργούσε περισσότερο για την προστασία των συμφερόντων του Ραμπάτ και της Ντόχα. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ερευνητικές πηγές από το Μιλάνο κάνουν λόγο για «σημαντικά» κεφάλαια που κατατέθηκαν στους πρώτους τρεχούμενους λογαριασμούς που ερευνώνται.
Για το ποσό των άνω του 1,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν στα σπίτια των Παντσέρι, Καϊλή και Τζόρτζι, οι Αρχές εκτιμούν ότι τα φύλασσαν εκεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν τον λόγο για τον οποίο είχε στο σπίτι της τα χρήματα η Εύα Καϊλή. Από τη στιγμή που ως ευρωβουλευτής είχε ασυλία, εάν δεν την έπιαναν επ΄ αυτοφώρω οι αρχές, η χρονοβόρα διαδικασία που θα χρειαζόταν για την άρση της ασυλίας της θα εμπόδιζε τη σύλληψή της.
Το γεγονός ότι ο πατέρας της Καϊλή συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά, επέτρεψε στις αρχές να ερευνήσουν το σπίτι της χωρίς να ζητήσουν άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Σε όλους τους συλληφθέντες οι ανακριτικές αρχές ασκούν πίεση για να δώσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν και σε άλλα πρόσωπα του κυκλώματος.
Γιατί ψάχνουν την αδερφή της Εύας Καϊλή
Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, για τη χρηματοδότηση και τις ροές χρήματος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ίδρυσε το 2017.
Οπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι ελληνικές Αρχές ερευνούν τη Μανταλένα Καϊλή για τη ΜΚΕ, με έδρα το κτίριο στο Κολωνάκι, όπου στεγάζεται η εταιρεία που ίδρυσε η αδερφή της, Εύα Καϊλή.
Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα που έρχονται στο φως, η δεύτερη εταίρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας είναι συνεργάτιδα της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, η οποία είναι και διαχειρίστρια της εταιρίας Real Estate της ευρωβουλευτού και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα ακίνητα της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα το διαμέρισμα 170 τ.μ. στο Ψυχικό, που αγόρασε έναντι 260.000 ευρώ αλλά και ένα διαμέρισμα στην Άνοιξη που αγόρασε έναντι 290.000 ευρώ.
Οπως τόνισε μάλιστα ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estate, Θεμιστοκλής Μπάκας, «ένα ακίνητο σε πολύ καλη περιοχή της Αθήνας, στο Παλαιό Ψυχικό, είδαμε ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι από 600.000-650.000 ευρώ. Μας δημιουργεί ερωτήματα πως ένας ιδιοκτήτης δέχτηκε να πουλήσει ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία 600.000-650.000 ευρώ στο ποσό των 260.000-270.000 ευρώ. Όσον αφορά στο σπίτι στην Άνοιξη, η ανώτερη τιμή θα μπορούσε να ήταν από 330.000 έως 350.000 ευρώ ενώ η τιμή πώλησης είναι στις 291.000 ευρώ, άρα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή