Samsung Galaxy S21 Review – Αναβάθμιση στα σημεία

0
59

Η Samsung ανακοίνωσε πολύ νωρίς εντός του 2021 το «ρόστερ» της φετινής σειράς Galaxy S και πριν λίγες εβδομάδες, το Samsung Galaxy S21 κυκλοφόρησε στην αγορά μαζί με τα Samsung Galaxy S21+ και Samsung Galaxy S21 Ultra.

Οι προσθήκες που εντοπίζονται στο βασικότερο μοντέλο, στο οποίο θα εστιάσουμε, είναι καλοδεχούμενες ενώ η αρχική τιμή του κινητού είναι επίσης χαμηλότερη συγκριτικά με την τιμή εκκίνησης του περυσινού Samsung Galaxy S20.

Βέβαια, όπως είναι φυσιολογικό, το χαμηλότερο κόστος αγοράς συνεπάγεται αλλαγές και σε κάποια χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό, οι διαφορές σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή συσκευή ίσως δεν εντυπωσιάσουν διότι το άλμα από S10 σε S20 ήταν εμφανώς μεγαλύτερο από S20 σε S21, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά premium smartphones της αγοράς – εξάλλου, δεν είναι εφικτό κάθε χρόνο να συμβαίνουν ριζικές αλλαγές. 

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσει κανείς, ακόμη κι αν δεν εστιάσει σε αυτό, θα είναι η αλλαγή στην πλάτη του κινητού. Οι τρεις κάμερες πλέον όχι απλώς συγκεντρώνονται σε κάθετη διάταξη στην επάνω δεξιά γωνία, όμως το module έχει εντελώς ξεχωριστό σχεδιασμό από το υπόλοιπο κινητό. Κυκλοφορεί σε 4 χρώματα (Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom White και Phantom Pink) και η κάθε ονομασία αναφέρεται στον βασικό χρωματισμό – το καλύτερο παράδειγμα είναι το Phantom Violet, όπου το βιολετί σώμα συνοδεύει το μπρονζέ περίβλημα του συστήματος κάμερας. Είναι μια ιδιαίτερη σχεδιαστική επιλογή που δε συναντάται στα υπόλοιπα κινητά της αγοράς, κάτι που άλλους θα τους γοητεύσει, άλλους ίσως να μην τους συγκινήσει.

Το υλικό της πλάτης είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα πλαστικού και γυαλιού, με ματ φινίρισμα που το κάνει ωραίο στην όψη και ταυτόχρονα άνετο στο κράτημα. Μπορεί η λέξη «πλαστικό» να μην του προσδίδει κύρος όταν παλαιότερα είχαμε γυάλινη ή κεραμική πλάτη, όμως στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα είναι ένα ευχάριστο στην αίσθηση κινητό που δε γλιστράει εύκολα από το χέρι χωρίς να θυσιάζει την premium αισθητική του. 

Στο κάτω μέρος της συσκευής θα βρούμε ένα ηχείο, μια θύρα USB-C και τη θύρα κάρτας SIM. Η δεξιά πλευρά φιλοξενεί το πλήκτρο ενεργοποίησης, τα πλήκτρα έντασης και… αυτά. Το πλήκτρο Bixby δεν υπάρχει πλέον κι έτσι όσοι (λίγοι, μάλλον, αφού αφαιρέθηκε) το χρησιμοποιούσαν ως συντόμευση για εφαρμογές ή όντως για τη Bixby, θα απογοητευτούν. Παρόλα αυτά, η Bixby ως βοηθός υπάρχει κανονικά και ο χρήστης μπορεί να την «ξυπνήσει» πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο power. Επίσης, πέρα από το πλήκτρο Bixby, απουσιάζει μια θύρα καρτών μνήμης – το Galaxy S21 δεν θα δέχεται επέκταση αποθηκευτικού χώρου μέσω κάρτας, δηλαδή, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η Samsung. Οπότε, κάποιος που προέρχεται από συσκευή ακόμη και διετίας ίσως εκπλαγεί με την απουσία της «παραδοσιακής» δυνατότητας.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Πηγή