50′ προετοιμασία
35′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25′
Υλικά
Μερίδες: 12
Για το σιρόπι
200 ml (1 κούπα) νερό
200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κακάο (30 γρ.)
1 τσιμπιά αλάτι
Για το κέικ
180 γρ. (1 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το σκεύος
80 γρ. (3/4 κούπας) κακάο
200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
250 ml (1 + 1/4 κούπας) ζεστό γάλα
2 αυγά
120 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για το σκεύος
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα μαύρη
80 γρ. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή